HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Temel: İmamoğlu'nun cesur mesajlarını önemsiyoruz

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, "İmamoğlu'nun yaptığı geziler, kendisinin verdiği demeçler, kendisinin cesur, 'ama'ya, 'acaba'ya yer bırakmayan birlik ve beraberlik mesajlarını önemsiyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @WanHDP

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, stanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun verdiği demeçleri ve "birlik ve beraberlik mesajlarını" önemsediklerini kaydetti.

Temel, Medyascope’tan Ferit Aslan’ın sorularını cevaplandırdı.

İmamoğlu’nun tartışma konusu olan yurt gezilerine ilişkin konuşan Temel şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sayın İmamoğlu’nu, şahsını ve parti içindeki konumunu benim değerlendirmem, değerlendirme konusu yapmam belki doğru ve şık olmaz. Ama kendisi belki AKP iktidarı açısından dönüm noktası olan İstanbul seçimlerinin aktörüdür. Türkiye’deki birçok kesimin desteğini ve özellikle HDP seçmeninin desteğini de aldı. Özellikle İstanbul’da yaşayan HDP seçmeninin kendi belediye başkanı gördüğü bir aktör. Yaptığı geziler, kendisinin verdiği demeçler, kendisinin cesur, ‘ama’ya, ‘acaba’ya yer bırakmayan birlik ve beraberlik mesajlarını önemsiyoruz. Bunun CHP’de politik bir hat olması gerektiğini, politik bir hattı beslemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda biz Sayın İmamoğlu’nun gezilerini de amacını da tabii ki bilmeyiz. Kendisini belediye başkanlığı hizmetleri dışında değerlendirmemiz şu an doğru değil diye düşünüyorum.

"Tezkere, muhalefetin birliğini bozmaya yönelik bir tuzaktır"

Temel, Irak ve Suriye tezkeresi ile ilgili de "Muhalefet cesur davranıp iktidarın çizdiği dizayna göre hareket etmez ise iktidar şu anda yüzde 30’un altında ancak oy alır. İktidar, beş-altı yıldır muhalefeti bir araya getirmeme projesini başarı ile uygulamaktadır. CHP ve İYİ Parti çıkıp tezkereye destek vermeyeceklerini açıklasalar, iktidarın elindeki savaş politikası kozunu almış olacaklar. Tezkereye ‘evet’ demek, savaş demek, cenazelerin gelmesi demek ve iktidarın bunu kullanması demektir. Bu tezkere, muhalefetin birliğini bozmaya yönelik bir tuzaktır" diye konuştu.

 

 

Medyascope, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU