Bahçeli'den İmamoğlu'na: Bu şahıs neyi planlamaktadır?

"Bu şahıs sadece boş zamanlarında belediye binası ve İstanbul'a uğradığını görüyoruz. Gözümüzden kaçtığı sanılmasın"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, farklı şehirlere ziyaretlerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Boş zamanlarda belediye binasına uğrayan bu şahsın gezmediği yer kalmamıştır. Görev sahası İstanbul'la sınırlı olan bu belediye başkanının il il, ilçe ilçe gezmesinin amacı nedir, varmak istediği yer neresidir?" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, kapsamlı bir vergi reformu çağrısı yaptı:

Kapsamlı bir vergi reformuna ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Kayıt dışılıktaki artış, hedeflenen vergi gelirlerine ulaşmayı zorlaştırmaktadır. Asgari ücretle geçinen milyonlarca kardeşimizi boğmayacak adil bir vergi sisteminin varlığı kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Adil vergi sisteminin varlığı kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Yatırım yapan insanlarımıza, istihdam, üretim ve ihracat artışı sağlayanlara vergi indirimi ve kolaylıklar içeren bir program uygulanmalıdır.


"Ortada kriz yok"

Kendisi için “Krizlerin ortağıdır” diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yanıt veren Bahçeli, “ortada bir kriz olmadığı” görüşünü savunarak şunları söyledi:

Birisi "Bahçeli krizlerin ortağıdır" demiş, halt etmiş. Küçük aklının dibini sergilemiş. Ortada bir kriz yoktur, olsa bil bundan memnun olamayız. Hesap vermemiz gerekiyorsa seve seve veririz. Biz krizlerin ortağı değiliz, insanımızın dert ortağıyız. Vicdanı rehinli bir şahsın sözleri ayaklarımızın altındadır. Onun ve 5 yaşından beri ülkücü olduğunu söyleyen serok Ahmet'in kontrolden geçmeleri, durum vahimse yatılı olarak tutulmaları tavsiyemdir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kavala Sorosçu, Demirtaş teröristtir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren MHP lideri, şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu sormuş; Osman Kavala neden hapiste, Selahattin Demirtaş neden hapiste? Osman Kavala Sorosçudur. Selahattin Demirtaş teröristtir. Teröristin yeri de hukukun üstün olduğu tüm demokratik ülkelerde, demir parmaklıkların arkasıdır. Demirtaş'ın niye hapiste olduğunu milletvekillerine değil, cesaretin varsa şehit analarına sor, yiyorsa şehit babalarına sor. Mertsen dul ve yetim kalan vatan evlatlarının gözlerinin içine baka baka sor. 

“Vesayetçi söylem”

CHP liderinin bürokratlara “illegal işlem yapmama” çağrısı konusunda da konuşan Bahçeli, şöyle devam etti:

18 Ekim'den sonra sorumlusunuz demek mi istiyorsunuz? Kılıçdaroğlu'nun bürokrasiyi tehdit mesajı vesayetçi bir söylemdir. Şerefli Türk bürokratını tehdit etmek müstevli üslubudur. Bu üslubun faili ateş olsa cürmü kadar yer yakacaktır. FETÖ stratejileri CHP'yi kavramış, İP'i kasnağa çevirmiştir.

İmamoğlu’na: Amacı nedir?

İBB Başkanı İmamoğlu'na da yüklenen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bürokratlara değil İBB Belediye Başkanı'na kafa yormalıdır. Bu şahıs sadece boş zamanlarında belediye binası ve İstanbul'a uğradığını görüyoruz. Gözümüzden kaçtığı sanılmasın sipariş bir senaryo devrededir. İl il , ilçe ilçe gezmekteki amacı nedir? Bu belediye başkanının Yunanistan ziyaretine neden ihtiyaç duymuştur? Bu şahıs neyi planlamaktadır? Birbirinize çalım atmak için fırsat kollayan curcuna ittifakına Türkiye teslim edilir mi?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU