Öztrak'tan "mini mini zam" tepkisi: Ön teker nereye giderse, arka teker de oraya gider

"Fedakarlığı millet yapıyor, cefayı millet çekiyor, sefayı da Erdoğan ve saray sosyetesi sürüyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankası'na geçtiğimiz cuma günü yaptığı ziyaret hakkında bilgi veren Öztrak, "İktidara yürüyen bir parti olarak, Genel Başkanımızın başkanlığında TCMB'ye bilgi almak, bankanın bağımsızlığı için kaygılarımızı paylaşmak ve yanlış politikaların, milletimize çıkaracağı fatura konusunda uyarılarda bulunmak üzere, TCMB'ye bir ziyarette bulunduk" dedi.

Kavcıoğlu'na yanıt

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun bu ziyaretin ardından yaptığı, ‘SWAP'ları çıkıyorlar, kamu parasını çıkıyorlar, yani eksiye düşürmek için her şeyi çıkıyorlar. Dünyada böyle bir tanımlama yok' şeklindeki açıklamaya yanıt veren Öztrak, "Madem dünyada böyle bir tanımlama yok, neden bu tabloyu Uluslararası Para Fonu'na raporluyorsunuz?" diye sordu. 

"Milletimizin acıları büyüyecektir"

"Devletin tüm kaynak ve imkanları küçük bir azınlık elinde talan ediliyor. Kirli eller beytülmale uzanıyor. Yargı ve yasama çalıştırılmıyor. Devlette denge ve denetim kalmadı. Hesap sorulamıyor, kurumlar birer birer çökertiliyor. Yönetimde keyfilik alıp başını gitti. Kimse yarınından emin değil. İşsizlik azdı, milli paramızın şerefi, haysiyeti, itibarı gün görmüş kar gibi eriyor" diyen CHP Sözcüsü, "Yaşanan tüm bu gelişmeler, Erdoğan Şahsım Hükümetinin varlığının hikmetini kaybettiğini, görevini yapacak takatinin de arzusunun da kalmadığını gösteriyor. Bu durumda yapılması gereken belli. Emaneti bir an evvel asıl sahibine vermek gerekiyor. Sandığın namusuna halel getirmeden, dürüst ve adil bir seçimle sözü aziz milletimize bırakmak gerekiyor. Bu geciktikçe milletin derdi, çilesi, feryatları her geçen gün artacaktır. Milletimizin acıları büyüyecektir. Önümüz kış, hele bu kifayetsiz yönetim altında kapkara kış" diye konuştu.

Erdoğan'a videolu yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  "Almanya'da Fransa'da kuyruklar  var" şeklindeki açıklamasının videosunun ardından akaryakıt zammı öncesi istasyonlardaki araç kuyruklarının görüntülerini izleten Öztrak, "Bu görüntüler Almanya'dan veya Fransa'dan değil, Erdoğan'ın yönettiği 2021 Türkiye'sinden. Geçtiğimiz Cuma akşamı, araç sahipleri akaryakıt istasyonlarında çift sıra uzun kuyruklar oluşturdu. Boş damacana bulan istasyona koştu. Erdoğan'ın partisinde Yeliz ismiyle maruf bir milletvekili de benzin kuyruklarına utanmadan ‘bereket yoğunluğu' dedi" şeklinde konuştu.

"Utancını kaybeden vicdanını da kaybeder"   

AK Parti eski Milletvekili Hüsnüye Erdoğan'ın "Geçen yıl doğalgazın fiyatı 1,99 dolarmış, şu anda 2,33 olmuş Türkiye'de. Tamam zam gelebilir de mini mini gelmiş" şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Faik Öztrak, "Aynı vekil, devlet yurtlarında küçültülen yemek porsiyonları için de ‘Peygamber efendimiz de midenin 3'te birini boş bırakın demişti' diye buyurdu. Utancını kaybeden vicdanını da kaybeder. Ön teker nereye giderse arka teker de oraya gider diye bir laf var. Erdoğan da saraylarında şatafatı görmezden gelip ‘her türlü fedakarlığı yapıyoruz' demişti. Milletle açıktan alay etmişti" dedi.

"Devlet içinde yeni bir paralel devlet oluşturmaktır"

TÜGVA ile ilgili ortaya atılan "torpil listesi" iddiaları için, "Erdoğan'ın gemisi su almaya başlayınca, gemideki eski yolcular bilgileri, belgeleri birer birer dışarıya sızdırmaya başladı. Bundan sonra daha çok bilgi ve belge sızacağına eminim" diyen CHP Sözcüsü, . "Milletin fakir fukara çift diplomalı evlatları memuriyet mülakatlarında elenirken bunlar kendi yandaşlarını devlet memuriyetlerine elleriyle yerleştirmişler. Milletin evlatlarının geleceği, memuriyeti çalınmış. Devletin askeriye, adliyesi, mülkiyesi TÜGVA mensuplarına peşkeş çekilmiş. Bu devlet içinde yeni bir paralel devlet oluşturmaktır" şeklinde konuştu.

Soylu'ya tepki: Siyasi zübüklüğün kitabını yazmış

Kemal Kılıçadroğlu'nun bürokrasiye yönelik çağrısına tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren Faik Öztrak, "Genel Başkanımızın yaptığı, Erdoğan ve saray sosyetesini çok rahatsız etti. En çok da bir zamanlar Gülen örgütüne övgüler düzen, sonra da etmedik hakaret bırakmadan Erdoğan'a kapı kulu olan, siyasi hayati dönmekle geçmiş, siyasi zübüklüğün kitabını yazmış İçişleri Bakanı'nı. Bakan adeta histeri nöbeti geçirerek adap ve edebi bir yana bırakarak sayın Genel Başkanımıza sarf ettiği hakaret ifadeleri, içine girdikleri çukurun seviyesini göstermesi bakımından ibretlikti. Anlaşılan memurlara en çok kanunsuz emir veren de yine bu bakanmış" dedi.

"Tek bir savcıdan tek bir tık yok"

Dolar kurundaki artışa dikkat çeken Öztrak, "Milletin 128 milyar doları, ortalama 6,30-6,40 dolar kurundan şeffaf müdahale veya ihale yöntemleri dışında hiç edildi. Bugün dolar olmuş 9 lira 28 kuruş. Ortada korkunç bir kamu zararı var. Ama tek bir savcıdan tek bir tık yok… Ne diyelim? Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner. Bu 128 milyar doların hesabı, yargıda mutlaka sorulur" şeklinde konuştu.

"CHP iktidara hazır"

Türkiye'nin sorunlarının çok olduğunu ancak bu sorunların çözümsüz olmadığını söyleyen Faik Öztrak, "CHP iktidara hazırdır. Yeni kurumlarla, yeni kurallarla, yeni kadrolarla ülkemizi ayağa kaldırmaya hazırdır. Üç yeniyle dört ayaklı bir strateji izleyeceğiz. Stratejimizin ilk ayağında, adaleti, demokrasiyi ve kuvvetler ayrılığını ayağa kaldırmak var. Tarafsız Cumhurbaşkanı ile yepyeni ve güçlendirilmiş bir parlamenter sistem yapacağımız tüm diğer işlerde güçlü bir zemin oluşturacak" dedi.

"İmamoğlu Diyarbakır'a izin alarak gitti"

Açıklamasının ardından soruları yanıtlayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak,  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretinin Kılıçdaroğlu'nun iptal etmesini istemesine rağmen gerçekleştiridği yönündeki iddia hakkındaki soru üzerine, "Çok kısa bir yanıtım olacak. Sayın İmamoğlu, Genel Başkanı'mızdan izin alarak Diyarbakır'a gitmiştir" yanıtını verdi.

"Siyasi cinayetler" iddiası

Kılıçdaoğlu'nun dile getirdiği siyasi cinayetler iddiası hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında başlatılan soruşturma hakkındaki soru üzerine Öztrak, şöyle konuştu:

"Ülkede bu gerginliği daha önce yaptığı açıklamalarda siyasetçileri açıkça tehdit eden AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'dı. Hatırlayın, Sayın Meral Akşener'e yönelik saldırının ardından ‘daha neler olacak neler' diyen odur. Genel Başkanımıza yönelik ‘ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçsin, kendileri için daha iyi olur' tehdidini savuran da odur. Ülkenin polis ve istihbarat teşkilatları bu tehditleri savuran AK Parti Genel Başkanı'nın emrindedir. Dolayısıyla bu tehditler ciddiye alınmalıdır. Bu çerçevede öncelikle savcılıkta ifadesine başvurulması gereken Erdoğan'dır. Erdoğan ifadesini verdikten sonra da Genel Başkanımız yazılı olarak beyanını verir"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU