Kendisine "yobaz" diyen kadını şikayet eden Ali Edizer'in başvurusuna takipsizlik: Tahammül yükümlülüğü artmıştır

Savcılığın kararında Edizer’in söylediği sözlerle siyasi rol üstlendiği, eleştiriye açık bir beyanat verdiği kaydedildi

Fotoğraf: Sosyal medya

Doktor Ali Edizer, GATA Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olduğu dönemde erkeklere yönelik olarak “Boşanmayın, ikinci eş alın” açıklamasına bir kadının yaptığı yorumu şikayet etti.
Haberin Devamı

N.B isimli kadın, Edizer’in paylaşımının altına “Senin gibi yobazın canı cehenneme hiç evlenmeyen milyonlar var” diye yazdı. Edizer, bu yorumla kendisine Hakaret ettiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savcılık: Edizer siyasi rol üstlendi

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; savcılığın, sürdürdüğü soruşturmanın ardından verdiği takipsizlik kararında Edizer’in söylediği sözlerle siyasi rol üstlendiği, eleştiriye açık bir beyanat verdiğine dikkat çekildi ve özetle şöyle denildi:

Tüm toplumu ilgilendiren bir konuda yeni bir tartışmanın başlamasına sebep olacak şekilde açıklama yapan müşteki, kamuoyu önünde tanınmış ve böylece edindiği ‘tanınmış kişi’ sıfatıyla eleştiriler hakkındaki tahammül yükümlülüğü artmıştır. Müştekinin kendisine yönelik eleştirilere karşı tahammül eşiğinin daha ileri bir noktaya taşınması nedeniyle hakaret suçunun unsurları oluşmadığı, sözlerin ifade özgürlüğü kapsamında sert eleştiri mahiyetinde kaldığı sonucuna varılmıştır.

Edizer ne demişti?

Edizer tepki çeken videosunda "Yapmayın, etmeyin kardeşim. Dün işittim, gül gibi bir yuva yıkılıyor. Niye yıkılıyor koca aldattı diye. Ayıptır, günahtır. Oğlum neden aldatıyorsunuz. Allah'u Teala size ruhsat vermiş. Bir başkasını seviyorsanız, onu da alın. İnsan yuvasını yıkar mı? Medeni kanunla zaten mücadele ediyoruz. Ama bizi bacılara mahçup etmeyin" demişti.

Edizer, daha sonra "İslâm ne diyorsa o. İçerideki veya dışarıdaki gâvur güruhunun çıkardığı gürültünün sinek vızıltısı kadar kıymeti yok. Kimse ne Allah'a(cc) kulluk ederek - hâşâ - mülküne bir şey ilâve edebilmiştir ne de en şedît cürümlerle bir şey eksiltebilmiştir..." mesajı paylaşmıştı.

 

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU