Squid Game: Yaşlı adamla Gi-hun arasında ölümcül turnuvanın ötesinde şaşırtıcı bir bağ mı var?

Kanıtlar çok ikna edici

Ağızdan ağza dolaşan bir Squid Game teorisi, sizin diziyi yeniden izlemek istemenizi sağlayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kore dilindeki dizi büyük miktarda nakit para ödülü için zorlu görevlere katılan bir grup yoksulu konu alıyor. Ne var ki başarısız olmaları halinde öldürülüyorlar.

17 Eylül'de yayımlanmasından bu yana 111 milyon hanenin izlediği dizi, dijital yayın platformunun en başarılı yapımı oldu.

Bu da Squid Game'i, ilk 28 gününde 82 milyon hanenin izlediği dönem dizisi Bridgerton'ı geride bırakarak Netflix'in şimdiye kadar başlangıçta en çok izlenen dizisi yapıyor.

Hayranlar ilk seferde kaçırmış olabilecekleri ayrıntılar için her sahneyi hararetle inceliyor. Bu ayrıntılardan biri, dizinin finalindeki şaşırtmacaya dair ilk bölümden ipucu veriyor.

Squid Game finaline dair spoiler içerir, dikkatli olun!

Fakat eğlenceli bir teori, "yaşlı adam" olarak da bilinen Oh Il-nam'ın turnuvanın nihai kazananı Seong Gi-hun'la (Lee Jung-jae) yakın bir bağı olduğunu öne sürüyor.

Teoriye göre ikili baba ve oğul: Bir TikTok videosunda, Gi-hun'un düzgün sindiremediği için normal süt içemediği ve bu yüzden çikolatalı süt istediği sahnedeki önemli kanıtlara vurgu yapılıyor.

Sahnede Il-nam, Gi-hun'a "Bahse girerim çocukken çok dayak yemişsindir" diyor ve Gi-hun "Nasıl bildin?" diye cevap veriyor.

Bu noktada Il-nam esrarengiz bir şekilde şunları söylüyor:

Oğlum da çok dayak yedi. Tıpkı senin gibiydi, arkadaşım.

 

netflix2.jpg

Gi-hun'un Il-nam'la herkesin tahmin ettiğinden daha yakın bir bağı mı var? (Netflix)

 

Bilye görevi sırasında Il-nam'ın, "Biliyor musun, çocukken ben de böyle bir mahallede yaşıyordum" demesiyle benzer yerlerde yaşadıkları da ortaya çıkmıştı.

Gi-hun kendisinin de öyle bir yerde yaşadığını söyleyerek şöyle eklemişti:

Ve biliyor musun? Sokak aramız buna çok benziyordu.

Dizide Il-nam'ın kendisine gösterdiği nezaket nedeniyle Gi-hun'a özel bir ilgi duyduğu ortaya çıkmıştı ama belki de bu ilginin nedeni ilişkilerini bilmesidir.

Squid Game'in yıldızlarından biri, dizinin büyük başarısının ardından yaptığı bir paylaşımla Instagram takipçilerini şoke etti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU