Squid Game'in yıldızı: Hollywood'dan henüz telefon almadım

Lee Jung-jae'nin canlandırdığı Seong Gi-hun karakteri dizinin en çok dikkat çeken isimlerinden biriydi

Güney Koreli ünlü aktör Lee Jung-jae, Netflix'in gelmiş geçmiş en başarılı yapımı kabul edilen Squid Game'le dünya çapında bir üne kavuşsa da Hollywood'un henüz kendisini aramadığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Popüler gerilim dizisinde Seong Gi-hun karakterini canlandıran aktör Variety'ye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

Bana herhangi bir teklif veya istek gelmedi. Fakat önüme doğru bir proje çıkarsa yabancı bir yapımda yer almaktan mutluluk duyarım. Eğlenceli olabilir.

Lee'nin karakteri dizide çok fazla kumar oynayan, ailesinden para aşıran, tefecilerin dövdüğü biri ve ölümcül oyunun 456. yarışmacısı olarak yer alıyor. Gi-hun'un ekranlara gelen hikayesi onu kısa sürede izleyicilerin kolayca ilişkilenebileceği bir karakter haline getirdi.

Aktör, dizinin ve kendisinin oyunculuk performansının muazzam düzeyde beğenilmesine yönelik şaşkınlığınıysa şu ifadelerle aktardı:

Squid Game'e ilk katıldığımda bu düzeyde bir başarı beklemiyordum. Fakat senaryoyu okuduğumda herkesin ilgisini çekebilecek ve Güney Kore dışında işe yarayabilecek unsurlar içerdiğini anlamıştım. 

Lee, dizinin senaristi ve yönetmeni Hwang Dong-hyuk'tan da övgüyle bahsetti. Yönetmenin karakter yaratma konusunda son derece başarılı olduğunu ifade eden aktör şunları söyledi:

Hwang'ın başarısı karakterleri, rolleri ve duygularını çok ayrıntılı biçimde anlatmasından geliyor. Hüznün birçok yüzü vardır ve Squid Game'de karakterlerin farklı üzüntülerini izleyiciler kolayca hissedebiliyor. Hwang sıfırdan bir karakter oluşturma konusunda epey yetenekli, bu yüzden karakterler büyük kararlar almak zorunda kaldıklarında da inandırıcı.

ABD'li komedyen ve televizyon sunucusu Jimmy Fallon'ın sunduğu The Tonight Show'a geçen hafta katılan Lee dizinin çekimleri sırasında çok fazla doğaçlama sahne çektiklerini söylemişti.

 

Independent Türkçe, Variety, NME

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU