Görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın göreve iadesi için süreç başlatıldı

Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, 27 Şubat 2020'de "Zimmet soruşturması" kapsamında açığa alınmıştı

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı / Fotoğraf: AA

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in ev sahipliğinde, CHP'li 11 Belediye Başkanı Bilecik'te bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vefa Salman da toplantıya katılıyor

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP'li il belediye başkanlarının periyodik olarak bir araya geldiğini söyledi.

Şahin, görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın da hukuki sürece rağmen toplantıya katılacağını ifade etti.

Vefa Salman'ın haksız bir biçimde görevden alındığını dile getiren CHP'li il belediye başkanları grubunun başkanlığını yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Çünkü mahkemede herhangi bir hüküm giymiş durumda değil. En son raporlarda gerek Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) gerekse Sayıştay denetçilerinin vermiş olduğu raporda onunla ilgili herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı tespit edilmiş. Biz de bunun üzerine, dünden itibaren artık göreve geri döndürülmesi için bir süreci başlattık. Daha doğrusu onun mücadelesini başlattık. Temaslarımıza başladık. Bir ülkede hukuk varsa gereği yapılmalı. Herhangi bir suçlama yok. Herhangi bir tespit edilmiş durum yok. Bu ülkede birçok somut delillerle suçlananlar göreve devam ederken bir CHP'li belediye başkanının bu şekilde görevden uzaklaştırılmış olmasını kabul etmemiz söz konusu değildir. Bu toplantıda da onunla ilgili süreci net bir şekilde devam ettireceğiz. Onunla görüşmelerimiz olacak" diye konuştu.

Yerine AK Partili Meclis Üyesi Başkan Vekili seçilmişti

İçişleri Bakanlığı, CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı, 16 günlük sürede yapılan müfettiş incelemeleri sonucunda “nitelikli dolandırıcılık, yolsuzluk, zimmet, resmi belgede sahtecilik” gibi suçlamalarla 27 Şubat 2020'de görevinden almıştı.

CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada AK Parti'li üye Mustafa Tutuk, salt çoğunluğun arandığı üçüncü turda 17 oyla Belediye Başkan Vekili seçilmişti. Oylamada CHP'li üye Yavuz Bingöl ise 13 oy almıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU