Ağıralioğlu: Çocuklarımızı öldüren cinayet şebekesinin başındakine saygı gösteren mekanizma meşruiyet alanının dışına çıkar

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, "CHP'deki arkadaşlarımızın, devlet kuran parti olarak, devletin varlığını koruyacak şekilde konuşmalarını arzu ediyoruz" diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorununu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Bu sorun çözülecekse, meşru bir organla, HDP ile çözebiliriz" ifadelerinin ardından başlayan tartışmaya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da katıldı.

Medyascope yayınında açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu "Kürt sorunu" ifadesini kullananların ne demek istediklerini açıklamak zorunda olduklarını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ağıralioğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki arkadaşlarımızın, devlet kuran parti olarak, devletin varlığını koruyacak şekilde konuşmalarını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP sözcülerinin "açık ilişki kuralım" yönünde açıklamalarda bulunduklarını hatırlatan Ağıralioğlu şöyle devam etti:

Şunu düşünmek zorunda HDP'nin yöneticileri, "Biz nasıl siyaset yapıyoruz ki insanlar bizimle konuşmaktan imtina ediyorlar" bir baksınlar kendilerine, ikide bir Kandil'i İmralı'yı özne olarak çözüm olarak konuşan çocuklarımızı 40 yıldır öldüren bir cinayet şebekesinin başındakine hürmetle saygı gösteren, mecliste konuşmalar yapan mekanizma meşruiyet alanının dışına çıkar.

 

 

Medyascope, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU