Demirtaş: Linç güruhları iyi bilsin ki, ailemin tek bir ferdinin saç teline zarar gelirse sorumlusu sizsiniz

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş eşi Başak Demirtaş'ın tweetini alıntılayarak yaptığı paylaşımda "Ekranlarda ailemi hedef haline getiren linç güruhları iyi bilsin ki, ailemin tek bir ferdinin saç teline zarar gelirse sorumlusu sizsiniz" dedi

Selahattin Demirtaş - Başak Demirtaş / Fotoğraf: Twitter

Cezaevinde bulunan eski HDP Eş enel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş dün FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

Programın  ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) FOX TV hakkında inceleme başlattı.

Kurul'dan yapılan açıklamada, "Fox yayın kuruluşunda bugün gerçekleşen bir programda konuk Başak Demirtaş'ın sözleri ve açıklamaları nedeniyle 6112 Sayılı Kanun çerçevesinde inceleme başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Başak Demirtaş ise RTÜK'e tepkisini Twitter hesabından dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Beş yıllık yalanlar ve iftiralar, bir saatlik hakikat karşısında tuzla buz olabiliyormuş"

Başak Demirtaş şunları kaydetti:

Beş yıldır, gece gündüz her kanalda Selahattin’e ve arkadaşlarına iftira atmak, onları suçlamak serbestken suçsuzluğu AİHM Büyük Daire kararıyla kesinleşmiş olan eşimle ilgili televizyonda biraz olsun konuşmam mı suç? Maalesef hem utanç verici hem de üzücü bir durum.

Demek ki beş yıllık yalanlar ve iftiralar, bir saatlik hakikat karşısında tuzla buz olabiliyormuş. Bu kadar saldırıya gerek yok, hakikatin karşısında tüm yalanların, üretilmiş algıların sonsuza kadar sürmeyeceğinin bilinmesi gerekirdi.

"Asla unutmayacağım"

Selahattin Demirtaş da eşinin Tweetini alıntılayarak yaptığı paylaşımda "Dün akşam ekranlarda ailemi hedef haline getiren linç güruhları iyi bilsin ki, ailemin tek bir ferdinin saç teline zarar gelirse sorumlusu sizsiniz. Milyonların yürekli dayanışmasını unutmayacağım gibi, bunu da asla unutmayacağım. Milyonlar gibi benim de kalbim seninle Başak" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU