Eski Beyaz Saray çalışanı: Trump bana 'Şi Cinping mi Recep Tayyip Erdoğan mı daha sert?' diye sordu

"Trump bizim heyetimize bakıp Erdoğan'ı işaret ederek 'Bu masum bir bebek değil ama burada batırdı' dedi"

Donald Trump, 2019'da Recep Tayyip Erdoğan'ın "büyük hayranı" olduğunu söylemişti (AFP)

Eski Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham, eski ABD Başkanı Donald Trump dönemindeki anılarını kaleme aldığı yeni kitabında Türkiye tarafıyla yapılan bir görüşmeye dair ilginç iddialarda bulundu.

Grisham "I'll Take Your Questions Now: What I Saw in the Trump White House" (Şimdi Sorularınızı Alabilirim: Trump'ın Beyaz Sarayı'nda Neler Gördüm) adlı kitabında, Trump'ın kendisine Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in mi yoksa Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mı daha sert olduğunu sorduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce Melania Trump'ın özel kalemi olarak da görev yapan isim, şu ifadeleri kaleme aldı:

Başkan (Trump) durup bana bakarak 'Stephanie, kim daha sert? Şi mi yoksa bu adam mı (Erdoğan) diye sordu ve o sırada gülümseyen Erdoğan'a döndü. Erdoğan da bana bakıyordu. Hangi cevabın daha kırıcı olacağını gerçekten bilmiyordum… Bu yüzden 'Bilmiyorum efendim' dedim. Türkiye Cumhurbaşkanı'nı göstererek 'O gerçekten sert görünüyor' diye konuştum.

Eski Beyaz Saray Basın Sözcüsü'ne göre toplantıdan sonra Trump, "Şi aslında çok daha sert. Onu iş başında gördüm. Şi taş gibi bir katil" dedi.

Grisham'ın iddiaları bununla sınırlı değil. Melania Trump'ın eski özel kalemi, Donald Trump'ın defalarca, Türkiye'nin Barack Obama yönetiminde "batırdığını" söylediğini öne sürdü. Grisham şöyle devam etti:

Trump bizim heyetimize bakıp Erdoğan'ı işaret ederek 'Bu masum bir bebek değil ama burada batırdı' dedi.

Grisham, ABD'li yetkilerin bu sözlerin ardından epey gerilip kıvrandığını, Trump'ın da bunu görmekten zevk aldığını iddia etti.

"Sizin için karanlık bir film"

Kitaptan daha önce yayımlanan bir bölümde Trump'ın Erdoğan'la bir toplantının ortasında beklenmedik bir şekilde "Aranızda Geceyarısı Ekspresi'ni (Midnight Express) izleyen var mı?" diye sorduğu öne sürülmüştü.

Grisham daha sonra bir sessizlik yaşandığını ve Trump'ın "Sizin için karanlık bir film" dediğini iddia etmişti:

Heyette çok az reaksiyon vardı belki birkaç küçük kıkırdama. Konuşma daha sonra ABD Başkanı bunu söylememiş gibi devam etti.

 

Independent Türkçe, Sputnik International, T24

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU