Pankartı taşıyan uçak düşünce evlilik teklifi trajediye dönüştü

Pankart, St-Lawrence Nehri'nde bir noktada kaldı

"Benimle evlenir misin" pankartı taşıyan küçük uçağın Montreal yakınlarındaki bir adaya düşmesinin ardından evlilik teklifi trajediyle sonuçlandı.

Cessna 172 tipi küçük uçaktaki yolcu hayatını yitirirken pilot sağ kurtuldu. Pilot, yaralarının iyileşmesi için hastanede tedavi altına alındı.

Pankartın, uçak Old Montreal ve St. Helen Adası arasındaki Park Dieppe'ye çakılmadan kısa süre önce St-Lawrence Nehri'ne düştüğüne inanılıyor.

Kanada merkezli CTV News'e konuşan Laurel Scala, uçağı cumartesi günü yerel saatle 18.00 sularında düşmeden kısa süre önce pankartı uçururken gördüğünü söyledi.

Scala, "Pankart taşıyan bu tarz uçakların uçabileceği normal yükseklikte gibi görünüyordu" dedi.

Afişte ne yazdığını okumakta zorlanmıştık... 'Benimle evlenir misin' yazıyordu.

Pankart henüz bulunamazken, Kanada Ulaşım Güvenliği Kurulu da ölen yolcuya dair ayrıntılı bilgileri paylaşmadı.

Öte yandan pilotun, Publicite Aerogram'ın sahibi Gian Piero Ciambella olduğu tespit edildi. Pankart taşıma ve gökyüzünde yazı yazma hizmetleri sunan bu şirket, kendini Kanada'nın hava reklamcılığı lideri diye tanıtıyor.

Pilot Ciambella daha önce 2006'da, aynı Cessna uçağındaki motor arızası sonrası Montreal'in Parc Bulvarı'nın ortasına başarılı bir acil iniş gerçekleştirmişti.

Ulaştırma Güvenliği Kurulu'nun eski müfettişi pilot Paul Fréchette, CBC Canada'ya yaptığı açıklamada, "Ciambella çok deneyimli bir pilot" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CTV News'in haberine göre uçak, saat 17.46 civarında St-Mathieu-de-Laprairie Havalimanı'ndan kalktıktan kısa bir süre sonra düştü. Kalkıştan yaklaşık 15 dakika sonra, sinyal kesilmeden önce bir yardım çağrısı gönderildi.

Enkaz incelenmek üzere Ottava'ya gönderilirken, müfettişler de kazanın sebebini tespit etmek üzere parçaları birleştirmeye başladı. Ulaştırma Güvenliği Kurulu, iyileşme sürecindeki pilotla görüşmek istiyor.

Ulaştırma Güvenliği Kurulu'ndan Isabelle Langevin, kanala yaptığı açıklamada, "Motora, uçak kontrol sistemindeki pervaneye bakıyor olacağız, her şey olabilir, buna yakıt kirliliği de dahil" dedi.

Kaza sonrası çekilen video görüntülerinde düşen uçağın alevler içinde kaldığı ve sonra yangın kurtarma ekiplerinin şiddetli yangını söndürmeye çalıştığı görülüyor.

Olayla ilgili birden fazla haberde, yetkililerin uçaktaki motor arızasına dair bilgi aldığı belirtiliyor. Aktarılana göre kaza mahalli, uçağın önce yere indiğini ve sonra sekerek durana dek döndüğünü gösteriyor.

Montreal Belediye Başkanı Valerie Plante, ekibinin kaza sonrası gelişmeleri izlediğini belirtti.

Plante, Twitter'da "Düşüncelerim merhumun ailesiyle birlikte" diye yazdı.

Ölen yolcunun evlilik teklifiyle ilgisi olup olmadığı henüz net değil.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU