Erkan Baş: Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarında kendini arayan vatandaş gibi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, marketlerin krediyle alışveriş sistemine geçmesini hatırlatarak, Erdoğan'ın market gezisindeki "Fiyatlar gayet uygun" açıklamasını eleştirdi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin haftalık basın açıklamasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cahilin cesaret edebileceği PR çalışmaları"

"Türkiye yönetilmiyor, savruluyoruz, bu iktidar elinde uçuruma doğru sürükleniyoruz" diyen Erkan Baş,  Durumun vehameti nedeniyle AKP tarafından hiç olmadık saçmalıkta gündemlere ve ancak bir cahilin cesaret edebileceği komiklikte sözde PR girişimlerine maruz kalıyoruz. Başkası adına utanmak tabirinin karşılığını iliklerimize kadar hissediyoruz. Geçen haftaki basket oynanıyormuş gibi yapılan görüntülerden söz etmiyorum, o başlı başına bir trajikomiklik ama daha önemlisi ve sinir bozucu olanı Erdoğan'ın sözde market alışverişine çıktığı görüntülerdi. Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alış veriş yapan Erdoğan'ın "Fiyatlar gayet uygun" açıklaması ile yandaş gazetelere bu şekilde haber oldu" dedi.

"Kendini arayan vatandaş gibi"

Bursa'da bir kayıp ihbarı üzerine ekiplerle birlikte kendisini arama çalışmalarına katılan vatandaşın haberini hatırlatan Baş, "Bu ikisinin birbirinin aynı olduğunu söyleyebiliriz. Asgari ücretlinin 2 bin 825 lira gibi utanç tutarına mahkum edildiği bir ülkede aylık resmi maaşı 90 bin lirayı bulan birisinin uygun açıklamasıyla halkı rahatlatma çabasını öfke ve hayret içinde dinliyoruz. "Fiyatlar gayet uygun" diyen Erdoğan'ın temel gıdaları almadığı market alışverişine 1002 lira ödemiş. Yani 1 saatte asgari ücretlinin bir aylık maaşından en düşük kirayı çıkarınca kalan parayı 1 saatlik alışverişe ödemiş. Ama çıkmış "Fiyatlar uygun" diyor. Halkın deyimiyle "Yediği önünde, yemediği arkasında"… Saraylarında gününü gün ederek zevki sefa içinde yaşayan Cumhurbaşkanı için 90 bin lira maaş uygun. 5li çetenin her ihaleyi alması, her tür vergisinin silinmesi uygun… Yazlık saray, kışlık saray, uçan saray yüzen saray zaten ağaya beleş. Özetle söylemek gerekirse; resmi enflasyonun yüzde 20'ye, gerçek enflasyonun yüzde 44 olduğu bu ortamda, binlerce koruma olmadan teşrif edip Meclis'e gelmeye bile korkan zat tek başına markete gitmiş de bir de fiyatları uygun bulmuş" şeklinde konuştu.

"Uygun dedikleri alışveriş için kredi çekmek"

Marketlerin krediyle alışveriş sistemine geçmeye başladıklarını belirten TİP Genel Başkanı, "İnsanlar çocuğuna alacağı sütü krediyle alacak duruma gelmiş ama fiyatlar iyi öyle mi? Halkın sırtından lüks ve şatafat içerisinde yaşayıp milyonları yutanlar, bir asgari ücretli için o fiyatların ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorlar aslında. Vatandaşın marketten yiyecek alabilmesi için bankalardan kredi çekmesi gerek. Uygun dedikleri şey bu. Erdoğan'a soruyorum: İnsanların marketten alış veriş yapamayacak hale gelmesi, evine ekmek götürebilmek için bile banka kredisi kullanmak zorunda kalması mı uygun?" diye konuştu.

"Bizim öfkemiz, altınızdaki kırmızı halıları lüks otomobilleri elinizden aldığımızda azalır"

Meclis'e vekillerin stresini azaltsın diye anti-statik halı döşeneceğini söyleyen Baş, "Bütün ülkeyi o halıyla kaplasanız hayat pahalılığından geçim derdine düşmüş milyonlarca yurttaşımızın stresini azaltamazsınız. Stresin kaynağı ne? Bizim öfkemiz Meclis'e serdiğiniz anti-statik halılarla değil, sizin altınızdaki kırmızı halıları lüks otomobilleri elinizden aldığımızda azalır artık" dedi.

"AKP'nin tek sevdiği dolar yeşili"

Bu hafta Meclis gündemine gelecek olan  Paris İklim Anlaşması'na da değinen Erkan Baş, yasanın 6 yıldır genel kurula gelmesinin bekletildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Saray'ın gözü elbette kömürden, petrolden, inşaattan, termik santralden başka bir şey görmüyor. Gözleri beton beton, kömür kömür parlayan AKPliler, şimdi bu anlaşmayı da, 3 milyar dolarlık iklim projeleri kredisine konmak için kabul ediyorlar. AKP'nin yeşil diye sevdiği tek şey dolar yeşili! Onlar sadece dolarda yeşili seviyor.AKP'nin bu ikiyüzlülüğe karşı tavır alacağız, bu sahterkarlığı her yerde anlatacağız"

TİP vekilleri Anadolu turuna çıkıyor

Hafta sonu toplanan TİP MYK'sının aldığı iki kararı da kamuoyu ile paylaşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Bu hafta sonu itibariyle partili milletvekillerimizden ve genel merkez yöneticilerimizden oluşan heyetlerle Anadolu'yu il il, ilçe ilçe gezeceğiz ve halkın sorunlarını daha fazla dinleyip, daha etkin bir temsiliyet görevini yerine getirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu..

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in parti sözcüsü olarak görevlendirildiğini de açıklayan Baş, "Sayın Kadıgil her hafta cuma günü MYK toplantılarımızın ardından hem toplantılarda ele aldığımız gündemleri, hem Türkiye İşçi Partisi'nin çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşacak. Kendisine bu vesileyle yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU