Hindistan'da bir maymun, triportör yolcusunun 12 bin lirasını çaldı

"Paranın sahibi 56 bin rupi toplamayı başardı ama paranın geri kalanı kayıplara karıştı"

Bir maymunun önce bir tomar parayı adamın elinden kaptığı, sonra da yola saçtığı bildirildi (AFP)

Bir maymun, Hindistan'ın orta kısımlarındaki bir şehirde, bir adamın elinden 100 bin Hindistan rupisi (yaklaşık 12 bin TL) değerindeki bir tomar parayı kaparak hızla yakınlardaki bir ağaca çıktı ve para yağdırdı. Banknotları kalabalık sokağa saçan hayvan, olayı görenleri yakalayabildiklerini yakalamak için hızla harekete geçirdi.

Basında yer alan haberlere göre olay, Madhya Pradeş eyaletinin Jabalpur kentinin Katav Ghat bölgesinde hafta sonu meydana geldi.

Hindustan Times (HT) gazetesinin bildirdiği üzere maymunun parasını kaptığı adam, iki kişiyle birlikte bir triportörde seyahat etmekteydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yolcular trafiğe yakalandı ve gecikmeye neyin sebep olduğunu görmek için üç tekerlekli araçtan indi. Bu arada vahşi bir maymun bunu fırsat bilerek bir havluya sarılı para tomarını kaptı ve kimse onu durduramadan hızla uzaklaştı.

HT'nin haberine göre maymun bir ağaca tırmandı ve havluyu sallayarak yolu, yerel halkın yakalamak için koşuşturduğu banknotlara boğdu. Para sahibinin umutsuz girişimlerine rağmen paranın neredeyse yarısını başkaları aldı.

PTI haber ajansı, Majholi polis karakolu amiri Sachin Singh'in "Paranın sahibi 56 bin rupi (yaklaşık 6 bin 500 TL) toplamayı başardı ama paranın geri kalanı kayıplara karıştı" dediğini aktardı.

Polise göre bölgede güvenlik kamerası olmadığı için mağdurun parasını alanların kimliği tespit edilemedi. Kimliği saptanan tek suçlu maymun olduğu için resmi şikayette bulunulmadı.

Polis, bölgenin maymunların uğrak yeri olduğunu çünkü yerel halkın onlara sürekli yiyecek verdiğini söyledi. Aralarında diğerlerine göre daha cesur olan birkaçı, sık sık oradan geçen araçlara biniyor.

Hindistan'da maymunların dahil olduğu tuhaf olaylar ender yaşanmıyor. Geçen ay, bir maymun bir avukattan parasını kapmış ve avukatın hayvana yalvarmasının ardından paranın sadece yarısını geri vererek kalanını ağaçtan aşağı boca ettiği bildirilmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU