Yeni Şafak yazarı: Oğuzhan Asiltürk Hakk’a yürürken Milli Görüş camiasına emanet ettiği vasiyet unutulmayacak

"Asiltürk, son dönemde de AK Parti ve Saadet Partisi arasında köprü görevi görüyordu"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk hakkında yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orakoğlu, köşe yazısında Asiltürk’ün, Saadet Partisi ve AK Parti arasında bir köprü görevi gördüğünü söyledi. Asiltürk’ün isteğinin Cumhur İttifakı içerisinde yer almak olduğunu söyleyen Yeni Şafak yazarı şunları yazdı:

 Cumhur İttifakı içinde yer alarak hem dış güçlerin oyunlarını bozmak hem de seçimlerde yüzde 0.68 oy alan SP’yi hak ettiği bir konuma çıkarma derdindeydi. Ancak aşı olmadığı ve maske takmadığı için koronaya yakalanarak vefat etti. Asiltürk’ün Hakk’a kavuşması sonrasında yurt içinden ve dışından gelen taziye mesajları Asiltürk’ün devlet ve millet tarafından ne kadar çok sevildiğini gösteriyordu.

Ancak başta FETÖ’cü devlet ve millet düşmanı hesaplarda görülen sevinç naraları, hadsiz söylemler, Cumhur İttifakı’nı da hedefe alıyordu. Milli Görüş’ün son lideri Oğuzhan Asiltürk’ün Hakk’a yürürken bizlere bıraktığı en önemli vasiyetinin Milli Görüş’ün iki partisini bir cephede(İttifak) birleştirmek olduğu aşikar sanırım. Seçimlerde oyunu bir sarraf hassasiyeti ile kullanan milletimiz FETÖ, PKK/YPG terör örgütleri ve ABD ile iş tutan milli ve yerli olmayan unsurlara 2023’te yapılacak seçimlerde yine derslerini vereceğine inanırken Oğuzhan Asiltürk büyüğümüze tekrar Allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU