How I Met Your Mother: Barney ve Robin aşkının en romantik 6 klişesi

Barney ve Robin, sevilen dizinin en dinamik çiftiydi

Dizinin son sezonu Barney ve Robin'in düğünü etrafında şekillenmişti (CBS)

Televizyon tarihinin en popüler dizileri arasında yer alan How I Met Your Mother'ın spinoff'unun çekileceğinin duyurulması eski yapımın sevilen detaylarını yeniden gündeme getiriyor. 

Hulu'nun How I Met Your Father isimli spinoff'un hazırlıklarına başladığını açıklaması orijinal dizinin hayranlarını epey heyecanlandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre orijinal diziye dair gündeme gelen detaylar arasında Robin (Cobie Smulders) ve Barney (Neil Patrick Harris) aşkının romantik klişeleri de yer alıyor. İkilinin beklenmedik aşkı pek çok izleyiciyi şaşırtmış ancak dizinin en unutulmaz anlarından birkaçının oluşmasına da ön ayak olmuştu. 

İkilinin ilişkisini çekici kılmak amacıyla dizide birçok klişe anlatı tekniği kullanılmıştı. 

1. Bir dargın bir barışık klişesi

Robin ve Barney'nin inişli çıkışlı ilişkisi bunlardan ilkiydi. Bu bilindik taktik ikili arasındaki dinamiğin sürekli diri tutulmasını sağlamış ve çocu durumda birlikteliğin akıbeti muallakta bırakılarak izleyicilerin merakı ayakta tutulabilmişti. 

2. Tek gecelik klişe

Sevilen iki karakter ilk kez birlikte olduklarında birbirlerini bunun yalnızca bir gecelik bir deneyim olduğuna ikna edebileceklerini düşünmüş ancak sonrasında duygular ağır basmıştı. Robin Sparkle'ın "Sand Castles in the Sand" isimli müzik videosu ikilinin bağ kurmasını sağlamış ve ilişkinin dönüm noktalarında söz konusu şarkının çalınması klasik bir anlatı işlevi görmüştü. 

3. Abartılı romantik jestler

Birçok çatışma olmasına rağmen beklenmedik ve abartılı romantik jestler de ikilinin ilişkisini tanımlayan detaylar arasındaydı. Örneğin Barney'nin evlenme teklifi etmesi için haftalarca dikkatli bir planlama yapması gerekmişti. Bu da izleyicilerin Barney'le birlikte evlilik telaşına kapılmasını sağlamıştı. 

 

2.jpg
(CBS)

 

4. İlişki öncesi uzun süre arkadaşlık

Barney ve Robin'in birlikte olmadan önce uzun süre arkadaş olarak vakit geçirmesi de birçok televizyon dizisinde kullanılan ilişki klişesinin başında geliyor. Her ne kadar bu çok fazla kullanılan bir numara olsa da klişe How I Met Your Mother'da işe yaramıştı. 

 

1.jpg
(CBS)

 

5. Aşk üçgeni

Ted (Josh Radnor), Robin ve Barney arasındaki aşk üçgeni de dizideki en dinamik ilişki klişelerinden biriydi. Barney'nin Ted'in eski sevgilisi Robin'le birlikte olması, Ted'in Robin'e karşı duygularının hiçbir zaman tükenmemesi epey duygusal sahneyi ekranlara getirmişti. 

6. Gizli aşk

Lily (Alyson Hannigan) onları zorlayana kadar Robin ve Barney'nin birlikteliklerini resmi olarak tanımlamaktan kaçınması ve ilişkilerini gözlerden uzak yaşaması birçok hareketli hikayenin ekrana gelmesini sağlamıştı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU