Türkiye, Birleşik Krallık'tan gelecek çift aşılı yolculara PCR testi zorunluluğunu kaldırdı

Kış güneşiyle ünlü popüler turistik mekan, Birleşik Krallık'tan gelecek tatilcilerin bu yarıyıl tatilinde geri dönmesi konusunda hevesli

Fethiye'deki Ölüdeniz sahili Birleşik Krallık'tan gelen turistlerin uğrak noktalarından biri (Unsplash)

Türk hükümeti, çift aşılı Birleşik Krallıklı (BK) yolcular için PCR testi şartını kaldırdı.

BK'den gelenler artık şunlardan sadece birini ibraz etmek zorunda: Tam aşı ispatı, varıştan 72 saat önce alınmış negatif PCR testi, 48 saat önce alınan negatif antijen testi, yakın zamanda Kovid-19 atlatıldığına dair belge.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

22 Eylül'de BK hükümetinin kırmızı listesinden çıkarılan Türkiye, özellikle ekimdeki yarıyıl tatilinde 26 santigrat derecelik en yüksek sıcaklık ortalamalarıyla hâlâ BK'nin en popüler kış güneşi tatili yerlerinden biri.

Okul tatilleri yaklaşırken ülkenin turizm yetkilileri, pandemi sırasında meydana gelen kayıpları telafi etmek amacıyla yolcuları yeniden kendine çekmeye hevesli.

BK'deki Türk Turizm Kurulu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türkiye, bu ay ve sonrasında BK'nin dört bir yanından gelen yolcuları tekrar karşılamak için hazır ve heyecanlı. BK hükümetinin kırmızı listesinden çıkarılmamızın ardından, PCR testi gerekliliği de olmadığı için Türkiye'ye seyahat etmek bundan daha kolay olamazdı.

Sıcak havalar, sıcakkanlı halk, nefes kesici sahil şeritleri ve harika yerel yemeklerin hepsi sadece birkaç saatlik uçuş mesafesinde. Türkiye, bu yarıyıl tatilinde BK'li aileler için mükemmel bir tatil yeri.

Normal zamanlarda, her yıl iki milyondan fazla Britanyalı ziyaretçi Türkiye'ye seyahat ediyor. Birçok Britanyalı, Türkiye'de mülk sahibi veya ülkeyle güçlü aile bağları var.

Söz konusu haber, Türkiye Sağlık Bakanı'nın çarşamba günü yaptığı açıklamada koronavirüs vakalarında son zamanlardaki artışa rağmen ülkenin okulları bir daha "asla" kapatmayacağını söylemesinin hemen ardından geldi.

Küresel verilere göre Türkiye genelinde enfeksiyon oranları, ortalama pozitif test oranında olduğu gibi geçen ay artarak günde 30 binin hemen altına geldi.

Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 64'ü aşılandı.

Dışarıda her zaman yüz maskesi takmak şu anda Türkiye genelinde zorunlu.

Bu zorunluluk sokaklar, ara sokaklar, parklar, bahçeler, piknik alanları, marketler ve toplu taşıma dahil tüm halka açık yerleri içeriyor ancak bunlarla sınırlı değil.

Tüm mağaza ve restoranlarda da maske takmak zorunlu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU