TİP, Meclis açılışına katılmıyor: Erdoğan'ı dinlemeyeceğiz

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel kurula girer girmez İstiklal Marşı'nın çalınmaya başlanması kararına tepki gösterdi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Bakanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, partisinin, 27. Dönem 5. Yasama Yılı için özel gündemle toplanacak TBMM Genel Kurulu'na katılmayacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Meclis'in tatilde olduğu dönemde yaşanan felaketlere, acılara ve çözülmesi gereken pek çok soruna rağmen yaptıkları çağrıların duymazdan gelinerek Meclis'in toplanmadığını hatırlattı.

TBMM'nin 27. Dönem 5. Yasama Yılı'nın bugün başlayacağını anımsatan Baş, Meclis Başkanlığının Genel Kuruldaki açılış oturumuna ilişkin kendilerine gönderdiği davetiyeyi okudu.

"Tüm Meclis mecburen ayakta ve hazır olda karşılayacak"

Geçtiğimiz yıl Meclis açılışında muhalefet milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel kurula girişi sırasında ayağa kalkmayarak protesto etmelerinin önüne geçmek için Meclis başkanlığının özel önlem aldığını belirten Baş, "Davetiyeye biraz daha dikkatli baktığımızda Tayyip Erdoğan'ın girişini takip eden anda İstiklal Marşı okunacağı söyleniyor. Geçen yıl uygulamaya koydukları bu dahiyane çözümü bu yıl da harekete geçiriyorlar. Erdoğan salona girecek, hemen İstiklal Marşı başlayacak ve tüm Meclis mecburen ayakta ve hazır olda karşılayacak" diye konuştu.

Baş, "Biz Türkiye İşçi Partili milletvekilleri olarak sadece AKP Genel Başkanı’nın konuşacağı böyle bir toplantıya katılmayacağız. TBMM iradesini yok sayan bir şahsın, halkın dertlerinin değil iktidarın yalan makinesi haline gelen danışmanlarının yazıp promptere yüklediği saçmalıkları, Saray propagandası dışında hiçbir anlamı olmayan bir metni önündeki cama bakarak okumasını dinlemeyeceğiz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU