Özdağ'dan Akşener'e: HDP ise meşru ise PKK ne olur diye sorarlar adama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Aslında meseleleri Kürt meselesi tartışması değil, Millet İttifakı’nın yeni stratejisinin tartışılmasıdır" diye konuştu

Görsel: Kanal 42

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Ümit Özdağ Kanal 42 Televizyonu’nda Muhammed OKUR ile Reaksiyon programına katıldı. 

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in "Ben başbakanlığa adayım" ifadelerini değerlendirdi.

"HDP’nin desteğine ihtiyaç duyan bir iktidarda başbakan olma modeli ne kadar gerçekçi olur?"

Özdağ "Sayın Akşener’in biraz matematik çalışması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, matematik olarak mümkün değil. Neden mümkün değil? Eğer şöyle düşünüyorsa, Cumhur ittifakı aday olarak Kılıçdaroğlu’nu çıkartıacak, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı HDP’nin de desteği ile seçilecek. CHP ve İYİ Parti’nin, DEVA’nın ve Davutoğlu var ise Davutoğlu’nun oluşturmuş olduğu blok mecliste çoğunluğu oluşturmayacak. Mecliste çoğunluk oluşturmak için HDP’nin desteğine ihtiyaç duyacaklar. HDP’nin desteğine ihtiyaç duyan bir iktidarda başbakan olma modeli ne kadar gerçekçi olur?" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Akşener’in bu ifadesi ne kadar sağlıklı ?" sorusu üzerine Özdağ şöyle devam etti:

Bu yüzden biraz daha matematik çalışması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’deki gündem boşluğunda bu gündem oluşturuldu. Ama sayın Akşener’in en son başbakan olacağım demesinden sonra, ne yazık ki Erdoğan cumhurbaşkanı oldu. Bunu da hatırlatmak istiyorum.

"Meseleleri Kürt meselesi  değil, Millet İttifakı’nın yeni stratejisinin tartışılmasıdır"

Siyasetteki “Kürt Sorunu” polemiğine de değinen Özdağ, Akşener’in geçmişteki ifadelerine atıfta bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

Daha önce Akşener, HDP eşittir PKK demişti. Peki, HDP eşittir PKK ise ve HDP ise meşru ise PKK ne olur diye sorarlar adama. Ama gördüğümüz şu, şu anda Cumhur İttifakı’na karşı kızgınlığı, ki halkın kızgınlığı haklı bir kızgınlıktır. Değerlendirmek için sarı muhalefet, ABD’ye şirin görünmek, AB’ye şirin görünmek, PKK ve FETÖ’nün  Türk iç siyasetindeki gayri meşru etkilerini ve meşru gibi görünen seçmen yönlendirme anlamında ekilerini mobilize etmek istemektedirler. Aslında meseleleri Kürt meselesi tartışması değil, Millet İttifakı’nın yeni stratejisinin tartışılmasıdır.

Akşener'in ifadesi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Halk TV'de yaptığı açıklamalarda  "HDP mecliste varlığı olan legal bir partidir. Hukuk karşısında meşrudur" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

Kanal 42, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU