Kurtulmuş'tan "Başbakan adayıyım" diyen Akşener'e gönderme: 2023'te başbakanlık oylanmayacak

"Türkiye'de başbakanlık sistemi çoktan geçti. Milletimizin oylarıyla referandumda Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Milletimizin oylarıyla referandumda Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti. Önümüzdeki 2023 seçimlerinde başbakanlık için bir oylama yapılmayacak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurtulmuş, partisinin Ataşehir ve Ümraniye ilçe teşkilatlarının yönetim kurulu toplantılarına katılarak, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Ataşehir İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyelerine hitap eden Kurtulmuş, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ancak hedeflerine kararlı bir şekilde yürüdüğünü söyledi.

 ''Bizim Cumhurbaşkanı adayımız belli''

Konuşmasında muhalefetin cumhurbaşkanı adayı belirlememiş olmasına vurgu yapan Kurtulmuş, "Bizim Cumhurbaşkanı adayımız belli. Cumhurbaşkanımızın siyasi kimliği, Türkiye'ye yaptığı hizmetler 84 milyon vatandaşımız tarafından biliniyor. Şimdi bizim karşımızdaki bloğun en temel problemiyse hala bakın bir aday belli değil. Birisi diyor ki 'Ben aday olacağım', öteki diyor ki 'Ben aday olacağım' Bir başkası, bir hanımefendi diyor ki 'Ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım, ben Başbakan adayı olacağım' Sonra başka isimler çıkıyor. Daha çok isimler çıkacak. İşte bu isimler arasından hangisi cumhurbaşkanı adayı olacak? Şimdi bu 'Ben başbakan olacağım' lafı da çok anlaşılır bir laf değil. Yani Türkiye'de başbakanlık sistemi çoktan geçti. Milletimizin oylarıyla referandumda Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti. Önümüzdeki 2023 seçimlerinde başbakanlık için bir oylama yapılmayacak. Yani en çok oyu alan partinin genel başkanı başbakan olmayacak" ifadelerini kullandı.

meral.jpg
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruya "Ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım, ben Başbakan adayı olacağım" diye yanıt vermişti.​​​​​​ / Fotoğraf: AA

 

"İki hedefimiz var"

AK Parti'nin 2023 seçimlerine yönelik hedeflerine de değinen Kurtulmuş, "AK Parti olarak Allah'ın izniyle iki tane hedefimiz var. Aynı gün kurulacak sandıklarda Recep Tayyip Erdoğan'ı açık ara birinci çıkararak yeniden Cumhurbaşkanı seçtireceğiz. AK Parti'yi de parlamentonun birinci partisi olarak Meclise taşıyarak yeni bir seçim zaferinden inşallah çıkartacağız. Hem parlamentoda güçlü, hem Cumhurbaşkanlığında güçlü olarak yolumuza devam edeceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU