CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu tutuklandı

Odabaşıoğlu tutuklanmadan önce yaptığı açıklamada "Bugün hakkımda yapılan gazete haberlerindeki cümleler bana ait değil, haberler asılsız,yalan ve iftiradır" ifadelerini kullanmıştı

Fotoğraf: Twitter

CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu tutuklandı.

Odabaşıoğlu'nun aynı konuşmasında CHP'li Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek'i hedef alarak "Makam odalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını asan CHP'li başkanların ellerini kırarım. Hatta ellerini kırmakla kalmam kafasını da kırarım"  ifadelerini kullandığı ileri sürülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Eleştiri kapsamında değerlendirilmelidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dün gözaltına alınan Odabaşıoğlu, önce emniyete ardından adliyeye götürüldü. Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Odabaşıoğlu tutuklandı.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu adliye önünde yaptığı açıklamada "Söylendiği iddia edilen bizce de muhtemelen bir montajın sonucu birleştirilmiş bir ses kaydına dayanarak şu an Gençlik Kolları Başkanımız gözaltında. Sarf edildiği iddia edilen söz ağır eleştiri olmak şartıyla eleştiri kapsamında değerlendirilmelidir" idiye konuştu.

"Başka bir konu ve başka bir kişinin videosuyla yapılan bir haber"

Odabaşoğlu, gözaltına alınmadan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etmişti:

Bugün hakkımda yapılan gazete haberlerindeki cümleler bana ait değil, tüm haberler asılsız, yalan ve iftiradır. Başka bir konu ve başka bir kişinin videosuyla yapılan bir haber tüm basın kuruluşlarına iletilmiş ve hakkımda karalama kampanyası yapılmakla, küfür ve tehditler almaktayım. Hepsinin açıklaması ve suç duyurusunu yarın kamuoyuna açıklayacağım.

 

 

 

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU