Kılıçdaroğlu: Sosyal kimlikler üzerinden siyaset yapıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Muhtarlar, apartman görevlileri, işçiler, milletvekilleri, devlet memurları, ev kadınları bir sosyal kimliktir. Her partiden insanların çocukları işsiz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da, kanaat önderleri, muhtarlar ve apartman görevlileri ile bir araya geldi.

Toplantıda sosyal kimlikler üzerinden siyaset yaptıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kimlik, bizde genelde yanlış anlanır. Muhtarlar, apartman görevlileri, işçiler, milletvekilleri, devlet memurları, ev kadınları bir sosyal kimliktir" diye konuştu.

İstanbul Güngören’de yapılan bir toplantıda bir apartman görevlisinin, kendisine "Rutubetin içinde otuyoruz, bütün çocuklarım hasta" dediğini aktaran CHP lideri şöyle devam etti:

Belediye başkanı arkadaşlarıma söyledim onu dinledikten sonra. Bundan sonra yapı ruhsatı verirken en azından apartman görevlisinin oturacağı yerin insani koşullarda olması lazım. Yine bir apartman görevlisi kadın, İstanbul şunu söyledi: Ben çalışıyorum, eşim de çalışıyor, ama eşimin zaten sigortası yok, ben burada görevliyim. 30 gün çalışıyorum, 15 gün primim yatıyor. Ama ben gidip diyemiyorum, niye benim primimi eksik yatırdınız diye. Diyemiyorum çünkü bunu söylersem korkuyorum, ya beni kapının önüne koyarlarsa. Gerekli güvenceleri sosyal devletin sağlaması lazım. Fakirin, fukaranın yanında olana biz sosyal devlet diyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Mücadele olursa başarıya ulaşabiliriz"

Apartman görevlilerinin hakkını sonuna kadar savumacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçilerine kadro vermiyorlardı. Bir milyonun üzerinde taşeron işçinin, kadrosu yok. Hiçbir güvencesi yoktu. Yılar yılı dile getirdim, sizin hakkınızı savunacağım diye. Sendikalar sahip çıkmadı, ben sahip çıktım. Önce onlara dernek kurdurdum. Erzurum’da kuruldu, oradan başladı. Şimdi bir milyona yakını kadro aldı. Demek ki mücadele olursa başarıya ulaşabiliriz. Apartman görevlisi kardeşlerim de unutmasınlar, o mücadeleyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantıda muhtarlara da seslenen CHP lideri muhtarlar için bir kanun hazırladıklarını hatırlattı. CHP lideri şöyle devam etti:

Bütün muhtar derneklerine gönderdik ama dedik ki ‘Eksiğimiz, yanlışımız olabilir. Siz işin içindesiniz, alın bir bakın bakalım. Burada eksik, yanlış varsa tamamlayalım’. Aldık ve tamamladık. Başka siyasi partiler yaptılar mı, hayır yapmadılar.

"Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz"

Konuşmasında göçmenlere de değinen Kılıçdaroğlu, "Bazen Suriyeliler’e kızıyoruz. Vay efendim, Suriyeli geldi, şöyle yaptı, böyle yaptı diye. Suriyelinin bir kabahati yok arkadaşlar. Adam kaçmış, canını kurtarmış. Kadın, çoluk, çocuk, yaşlı, genç… Kime kızacağız. Suriyeliler’i buraya getirene kızacağız. Biz bırakmışız, bağcıyı dövüyoruz" diye konuştu.

Göçmen konusunu çözmekte kararlı olduklarının altını çizen CHP lideri, "Bütün Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz ama barış içinde göndereceğiz. Kavga ederek değil" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU