Johnny Depp: İptal kültürü kontrolden çıktı, artık kimse güvende değil

Oyuncu, görüşlerini San Sebastian Film Festivali'nde dile getirdi

Johnny Depp eski eşi Amber Heard'le yasal savaşı sırasındaki destekleri nedeniyle hayranlarını "asker" ve "savaşçı" ifadeleriyle övmüştü (AFP)

Johnny Depp, San Sebastian Film Festivali'nde dile getirdiği uzun eleştirisinde, "iptal kültürünün kontrolden çıktığını" öne sürdü.

Deadline'ın haberine göre, aile için şiddet konulu iftira davasını kaybettikten sonra Fantastik Canavarlar (Fantastic Beast) serisindeki Gellert Grindelwald rolünden ayrılan aktör, iptal kültürüne karşı "kimsenin güvende olmadığını" iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü oyuncu, festival için düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

Artık o kadar kontrolden çıktı ki, kimsenin güvende olmadığına yemin edebilirim. Hiçbiriniz. O kapının dışındakiler de dahil. Kimse güvende değil.

Onursal Donostia Ödülü'nü almak üzere festivale katılan Depp sözlerine şöyle devam etti:

Bu iptal kültürü, bu esasen kirli havayla eşdeğer şey üzerinde ani yargıya varma acelesi, tarihte sürebildiği kadar uzun süren bir hadise olarak görülebilir.

Zeminin kaybolması ve altınızdaki halının çekilmesi için tek bir cümle yetiyor. Bu sadece bana olmadı, pek çok kişinin başına geldi. Bu tür şeyler kadınların, erkeklerin başına geldi. Ne yazık ki bir noktada bunun normal olduğunu düşünmeye başlıyorlar. Ya da böyle olduklarını. Olmadıkları halde.

Depp, "eşini döven biri" olarak etiketlendiği için açtığı ama kaybettiği davaya da atıfta bulundu:

Verilen hükmün, kendinden menkul bir sanatsal ehliyet alması önemli değil. İster size ister sevdiğiniz ya da inandığınız birine karşı olsun bir haksızlık olduğunda ayağa kalkın, oturmayın. Çünkü size ihtiyaçları var.

Depp'in uzun yanıtı sona erdikten sonra basın toplantısının sunucusu sonraki soruların sadece Depp'in kariyeriyle ilgili olabileceğini açıkça belirtti.

Edward Scissorhands rolüyle bilinen yıldız oyuncu daha sonra, festivalde görünmesinin "bazılarını rahatsız edeceğinden" "endişelendiğini" itiraf etti.

Depp ayrıca tüm iddialara karşı masumiyetini yineledi:

Hiçbir şey yapmadım, sadece film yapıyorum.

Depp, eski eşi Amber Heard'a karşı Birleşik Krallık'ta kaybederken, ABD'de açtığı iftira davası sürüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU