Miçotakis ile görüşen İmamoğlu: İstanbul ve Türkiye'miz için kendisiyle verimli bir sohbet gerçekleştirdik

Atina'da düzenlenen basın toplantısında konuşan İmamoğlu, Atina ile İstanbul'u bir barış köprüsü haline getirme arzusunda olduklarını kaydetti

Fotoğraf: AA

Yunanistan'a ziyaret düzenleyen, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi.

Mart ayında Bakoyannis'i İstanbul'da ağırladığını anımsatan İmamoğlu, iki şehir arasındaki tarihi, kültürel, ekonomik ve insani bağları geliştirmek adına iki belediye arasındaki temasların önemine dikkati çekti.

İmamoğlu, iyi niyet ve ortak akıl olduğu sürece Türkiye ile Yunanistan arasında çözülemeyecek sorun olmadığını belirterek, bu noktada Atina ile İstanbul'u bir barış köprüsü haline getirme arzusunda olduklarını kaydetti.

"Ortak sorunların çözümü ortak masa ile mümkündür"

Ortak meselelerin ortak bir zeminde ele alınması gerektiğini aktaran İmamoğlu, "Ege, Akdeniz ve göç meselesi gibi bölgeyi ilgilendiren tüm konularda Yunanistan ve Türkiye'nin içinde olmadığı ya da sadece birinin olduğu bir çözüm masası, çözüm masası olmaz. Ortak sorunların çözümü ortak masa ile mümkündür" ifadesini kullandı.

Bakoyannis ise "Gelecek, başımıza gelmesini beklediğimiz şey değildir, başımıza gelmesini sağladığımız şeydir." diyerek, iki belediye arasında yürütülen diyaloğun ortak gelecek için yeni ve iyi bir başlangıç olduğunu kaydetti.

Başbakan Miçotakis tarafından kabul edildi

İmamoğlu ve Bakoyannis, Atina Belediyesi'ndeki görüşmelerinin ardından birlikte Maksimu Sarayı'na giderek, burada Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tarafından da kabul edildi. 

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İmamoğlu, "Bugün Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile de bir araya geldik. Sayın Başbakana nazik daveti için teşekkür ederim. İstanbul ve Türkiye'miz için kendisiyle verimli bir sohbet gerçekleştirdik" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU