Boğaziçili akademisyenler: Kültür ve sanat derslerine yönelen bu sistematik kıyımı kabul etmiyoruz

Akademisyenlerin açıklamasında, “Boğaziçi Üniversitesi, tarihi boyunca, liyakate dayalı kriterlerle, alanında saygın isimleri yetkin oldukları alanlarda ders vermeleri için teşvik ve davet etmiştir” denildi

Fotoğraf: Twitter / @boundayanisma

Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından rektörlüğe atanan Naci İnci, Seda Binbaşgil'in üniversitede 16 yıldır verdiği caz derslerini kaldırdı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Atanmış rektörlere karşı başlattıkları eylemlerini sürdüren Boğaziçi akademisyenleri Binbaşgil'in derslerinin kapatılmasını da protesto etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan akademisyenler şu ifadeleri kulandı:

Atanmış yönetim, yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamak üzereyken Boğaziçi Üniversitesinde on altı yıldır caz dersleri veren, alanındaki en donanımlı ve yetkin kişilerden biri olan Seda Binbaşgil’in derslerini kapattı.

Bildiğiniz üzere, üniversitemize uzun yıllardır değer katan, verdikleri sinema ve müzik dersleriyle öğrencilerimizin kültürel gelişimlerine, kurumumuzun kimliğine büyük katkı sağlayan Can Candan ve Feyzi Erçin’in dersleri kayyım rektör Naci İnci’nin marifetiyle, keyfî, haksız ve hukuksuz bir şekilde kapatılmıştı.

Bu peş peşe alınan kapatma kararlarıyla Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü'ne bağlı olarak uzun süredir açılan Kültür ve Sanat dersleri ve Film Çalışmaları Sertifika Programları sekteye uğratılmakta, Boğaziçi Üniversitesinin öğrencileri de onlara mesleki yetkinlik yanında genel kültür kazandıran bu önemli ayrıcalıklarından mahrum kalmaktadır.

Her biri deneyim ve birikimleriyle alanında itibar sahibi, sayılı isimlerden olan hocalarımızın, üniversitemizle ilişiklerinin kesilmesi hiçbir gerekçeyle kabul edilemez.

Boğaziçi Üniversitesi, tarihi boyunca, liyakate dayalı kriterlerle, alanında saygın isimleri yetkin oldukları alanlarda ders vermeleri için teşvik ve davet etmiştir. Bu isimler ve dersler, üniversitemizin en büyük zenginliklerinden birisi olmuştur.

2 Ocak’tan beri, Boğaziçi Üniversitesini itibarlı ve cazip kılan tüm değerlerine saldıran bir yönetimin parçası olan ve akademisyenlerin %95’inin ret oyu verdiği kayyım rektör Naci İnci tarafından kültür ve sanat derslerine yönelen bu sistematik kıyımı kabul etmiyoruz.

Boğaziçi Üniversitesinin çok yönlü, yaratıcılığa ve disiplinler arası etkileşime önem veren eğitim anlayışını tehdit eden bu tektipleştirici tutumdan derhal vazgeçilmesini; hocalarımız Can Candan, Feyzi Erçin ve Seda Binbaşgil’in derslerine dönmesini talep ediyoruz.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU