SpaceX'in Inspiration4 aracı ne zaman, nereye inecek?

Inspiration4, 19 Eylül'de Florida kıyılarına inecek

(John Kraus)

SpaceX kısa süre önce, tamamen sivillerden oluşan ve Dünya'nın yörüngesinde üç gün boyunca dolaşacak görevi Inspiration4'un fırlatmasını tamamladı.

Bir öğretmen, bir çekiliş kazananı, bir internet girişimcisi ve kanserden kurtulan birinin oluşturduğu 4 kişilik astronot ekibi, bir Falcon 9 roketinin tepesindeki SpaceX Dragon kapsülünün içinde Kennedy Uzay Merkezi'ni terk etti.

Görevde mürettebatın verileri, gelecek seferler için davranışsal ve bilişsel performansı değerlendirmek amacıyla toplanacak ve biyolojik değişiklikleri takip etmek için mürettebatın genetik özellikleri ve organları izlenecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başarılı fırlatmanın ardından uzay aracı Dünya'dan 575 kilometre yükselerek hem Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan hem de Hubble Uzay Teleskobu'ndan daha yüksek bir irtifaya ulaştı. SpaceX'e göre, yörüngesi "mütemadiyen dünya nüfusunun yüzde 90'ından fazlasının üstünden geçecek" uzay aracı, çeşitli yerlerde çıplak gözle görülebilecek.

İzleyiciler toplamda 45 kez, 90 dakikada bir Dünya'nın etrafında dönecek aracın görünürlüğünü ve hareketini Heavens-Above veya N2YO internet sitelerinden takip edebiliyor.

Araç atmosfere yeniden girdiğinde düşüşü hafifletmek için önce iki "marş" paraşütü kullanılacak, sonra da 4 ana kanopi açılacak.


Geminin tam olarak nereye ineceği şu anda belli değil fakat 19 Eylül'de Florida açıklarında Atlantik Okyanusu'ndaki muhtemel iniş alanlarından birine düşmesi planlanıyor. Bu, gemiye herhangi bir zarar vermeyeceği umulan bir "suya yumuşak iniş" olacak.

Gemi indiğinde araç ve mürettebatı, Dragon kapsüllerini kurtarmak için kullanılan açık deniz tedarik gemisi GO Navigator tarafından iniş alanından alınacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/space

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU