Küçükkaya "olmayacak" demişti… CHP’li Engin Altay: 18 sorudan 15’i ortak soru olacak

CHP Grup Başkanvekili Altay, AK Partili Mahir Ünal’ın ortak soru havuzu oluşturmayı önerdiğini söyledi, Ünal’dan yalanlama geldi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Habertürk TV’de canlı yayınlanan programa telefonla bağlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu ve Yıldırım’ın ortak yayınına dair planlamayı yürüttüğü AK Partili Mahir Ünal’ın kendisine, bir soru havuzu oluşturulmasını ve oradan toplam 20 sorunun tespit edilmesini önerdiğini söyledi: 

Bunu ABD Başkanlık Seçimleri'ndeki tartışmalar gibi yapalım. 20 soru, eşit soru her iki adaya da sorulsun. Her iki aday makul süre, bunu 3 dakika olarak öngördük. Ben de düşündüm, 'olabilir' dedim. Soruların da; bir havuzda hazırlanmasını, yani hem Mahir Bey'in hem bizim, soruları bir yerde birleştirip oradan, bir havuzdan 20 ortak soru tespit etmemiz şeklinde bir teklif geldi. Biz Mahir Bey ile 4 kere bir araya geldik. Bu ilk gün olan görüşmedir. 


Aynı programa bir mesaj gönderen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise soruları isteme teklifinin doğru olmadığını söyledi. Ünal, “Engin Bey ile moderatör belirlenmeden önce çeşitli usul ve yöntemlere dair karşılıklı müzakerelerimiz oldu müzakere başka bir şey teklif başka bir şey" dedi. 

Ekrem İmamoğlu’nun “Sayın Yıldırım soruların görüşülmesini talep etmiş” açıklamasıyla ortak yayına ilişkin yeni bir tartışma başlamıştı. Binali Yıldırım bu sözleri yalanladı. Gazeteci İsmail Küçükkaya da ortak soru olmayacağını, adaylara farklı sorular yönelteceğini açıkladı. 

Ancak Engin Altay’ın aynı programda söylediklerine göre adaylara toplam 18 soru yöneltilecek ve bu soruların 15’i ortak soru olacak. Moderatör ise 3 ya da 4 soru sorabilecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU