Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanı 4 kişilik bir aileye üç öğün çay simit ısmarlasın; o aile asgari ücretle karnını doyurabiliyor mu görelim

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, "Merkez Bankası artık rezerv bulunduramıyor. Başkasının parasını kasaya koyuyor sonra diyor ki açığı fazla verdik, hadi oradan" diye konuştu

 Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gündemi değerlendirdi.

Karamollaoğlu açıklamasında koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle  hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti.

Şenyaşar ailesini hatırlattı

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AK Partili vekil İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti esnasında çıkan kavga sonucu üçü Şenyaşar Ailesi'nden olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan SP lideri şöyle devam etti:

Seçimlere kan karışması asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu hadiseler tam olarak araştırılmalı ve ciddi tedbirler alınmalıdır.

Eşi ve iki evladını kaybeden acılı bir anne; Emine Şenyaşar ise aylardır küçük bir A4 kağıdına yazdığı "ADALET" yazısı ile birlikte adliye önünde nöbet tutuyor ve maalesef sesini aylardır ilgililere ve yetkililere duyuramadı.

Yeterince acı yaşayan Emine Hanım hakkında bir de "Ak Partili vekile hakaret ettiği" gerekçesiyle dava açılmış! Adalet arayan bir insanın, mazlum ve mağdur bir hanımefendinin böylesine bir muameleye maruz kalması vicdanları derinden yaralamaktadır

 

Saadet Partisi olarak Cumartesi Anneleri'nin de, Diyarbakır Anneleri'nin de Emine Şenyaşar gibi mağdurların da davalarını kendi davaları olarak kabuledeceklerini kaydeden Karamollaoğlu, "İş başına geldiğimizde adaleti tam ve kâmil manada tesis edeceğimizin sözünü veriyoruz" diye konuştu.

"Atamalar yarı yarıya düşmüş"

Üniversite öğrencilerinin en büyük derdinin ev ya da yurt bulmak olduğunu belirten SP lideri "Bulanların da tutma durumu çok zor çünkü enflasyon en çok öğrenci ve velileri vurmuş görünüyor. Ne öğrenciler ne veliler ekonominin bu halde olmasının müsebbibi değil. Bunun sorumlusu yanlış ekonomi yönetimi yapan iktidardır. Bu yüzden iktidar zor durumda olan aileler ve öğrencilerin yanında olmalıdır" dedi.

2019’da 40 bin 925 öğretmen ataması yapılırken 2020 yılında sadece 20 bin atama yapıldığını hatırlatan Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Artması gereken rakam yarı yarıya düşmüş! Ancak bunun hemen ardından "15 bin yeni atama yapacağız" denilerek ek atama algısı oluşturuluyor.

Bugün iktidar kendisinin en az 140 bin öğretmene ihtiyacı olduğunu biliyor ancak 80-85 puan alan öğretmenler bile hala atama bekliyor.

Biz Saadet Partisi olarak şunu taahhüt ediyoruz; kadrolardaki boşluklar doldurulacak, atanamayan öğretmen diye bir problemimiz kalmayacak.

Merkez Bankası'na tepki: Başkasının parasını kasaya koyuyor sonra diyor ki 'açığı fazla verdik', hadi oradan

İktidarın ekonomideki sorunları doğru tespit edemediği değerlendirmesini yapan SP lideri "2020 yılı sonunda geniş işsizlik oranı %28,4 olmuştu. Bütün istatistik düzeltmelere rağmen 2021 yılı Temmuz ayı geniş işsizlik oranı %23,6 olarak ilan edildi! Bu demek oluyor ki her dört kişiden biri işsizdir, aşsızdır. Orta Vadeli Program'a göre önümüzdeki üç yılda da bütçe açıkları artarak devam edecektir. 2020 yılında tam 175,3 milyar TL bütçe açığı verilmiştir. 2023 yılında ise bütçe açığının 290,2 milyar TL olması öngörülüyor" diye konuştu.

Merkez Bankası rezervlerinin eridini kaydeden Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Biliyorsunuz birileri bir numara çevirdi ve Merkez Bankasının dibi delindi. Merkez Bankası artık rezerv bulunduramıyor. Başkasının parasını kasaya koyuyor sonra diyor ki açığı fazla verdik, hadi oradan.

"Saray yapmak israftır"

2020 yılında halktan alınan vergilerin 142,1 milyar TL’sinin faiz olarak ödendiğini, bu rakamın OVP’ye göre 2023 yılında 304,5 milyar lira olacağının altını çize SP lideri, "2020'de bütçeden faize ödenen tutar 142,1 milyar TL iken aynı dönemdeki yatırım harcaması 130,7 milyar TL olmuştur. Kişi başına düşen milli gelir 2020 yılında 8600 dolar seviyelerine kadar inmiştir; yani insanımızın ekmeği her geçen yıl daha da küçülmüştür. Birileri "enflasyon mu faizi doğurur, faiz mi enflasyonu" diye tartışırken enflasyon da faiz de aldı başını gitti" diye konuştu.

Ekonomiye katkı sağlamayan, üretimi artırmayan, fiyatları aşağıya çekmeyen her yatırımın israf olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Saray yapmak israftır. Vatandaş evinin kirasını ödeyemezken adaleti sarayda nasıl ararsın. Sayın Cumhurbaşkanı 4 kişilik bir aileye üç öğün çay simit ısmarlasın; o zaman o aile asgari ücretle karnını doyurabiliyor mu hep beraber görelim" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU