Elon Musk'tan Inspiration4'un liderliğini satın alan Jared Isaacman kimdir?

Fotoğrafta üçüncü sırada duran Jared Isaacman, Inspiration4 mürettebatının kalanıyla birlikte (Netflix'in izniyle/John Kraus)

Jared Isaacman'ın uzay yolculuğu kendisinin bodrum katında başladı.

Bugünse diğer firmalara mali çözümler sunan internet şirketi Shift4 Payments'ın genel müdürü. Ancak her şey 1999'da, ailesinin evinin altında 16 yaşındayken başlamıştı. Şirketin şimdi bin 200'den fazla çalışanı var ve Isaacman'i milyarder yaptı. 

Isaacman'i iş odaklı bir girişimciden herkesin bildiği bir isme dönüştüren şeyse özel bir SpaceX uçuşunu kiralamaya harcadığı o milyarlar oldu. Bu milyarların bir kısmı, yörüngede geçireceği, hayatının tatilini satın almasına olanak tanıdı. Öte yandan Isaacman'in Elon Musk'ın şirketine tam olarak ne kadar ücret ödediği belli değil ama azımsanmayacak bir miktar olduğu düşünülüyor.

Isaacman'ın kişisel varlığının değeri halka tam olarak açıklanmadı ama kayda değer bir miktar. Milyarder, 6,5 milyar dolar değerindeki halka açık Shift4'un yüzde 38'ine sahip. Forbes, milyarderin net servetinin 2,4 milyar dolar (yaklaşık 20 milyar TL) civarında olduğunu tahmin ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Inspiration4 ise Isaacman'ın ilk uçuşu değil. Milyarderin uçan jetlerde büyük deneyimi var: Hem ticari hem de askeri uçakları uçurabiliyor ve dünya çapında yapılan uçuşlar da dahil olmak üzere bir dizi dünya rekoruna sahip.

Isaacman parasını başka insanların uçmasını sağlamak için de harcadı: O aynı zamanda dünyanın en büyük özel hava kuvveti Draken International'ın kurucusu. Kurum, ABD Hava Kuvvetleri'ne pilot yetiştirmede kullanılan büyük bir askeri jet filosuna sahip.

Bu uçuş deneyiminden dolayı Isaacman, 4 kişilik mürettebatın geri kalanına verilen Tıbbi Görevli gibi diğer rollere uygun olarak kendisini görevin "komutanı" kıldı. Bu unvana rağmen aslında aracı uçurması gerekmeyecek: Mürettebatı uzayda taşıyacak SpaceX Dragon Kapsülü otonom hareket ediyor.

Öte yandan mürettebatın geri kalanı gibi Isaacman da kendisine bünyesinde somutlaştıracağı bir meziyet atfetti. Diğerleri "Umut", "Cömertlik" ve "Refahı" simgelerken o da "Liderliği" temsil ediyor. 



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/space

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU