Sözcü yazarı Turan: Doktorlarda istifa furyası

CHP’den doktorlara istifa etmemeleri yönünde rica geldi

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki doktorların ağır çalışma koşulları dolayısıyla istifa ederek yurt dışına gittiğini yazdı.

Turan, bugünkü köşe yazısında “Hem tecrübeli, hem genç hekimlerin 50'şer, 60'ar kişilik gruplar halinde devlet hastanelerinden istifa edip, kapağı Avrupa ülkelerine attığını duyuyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sağlık Danışmanı Coşkun Bel ile görüştüğünü söyleyen Turan, şunları aktardı:

“Hepsi doğru” dedi ve anlattı:

“Doktorlar devlet hastanelerinden gruplar halinde istifa ediyor ve çoğu Almanya'ya gidiyor. Ben 35 yıl sağlık alanında gazetecilik yaptım, hiçbir dönemde böyle istifa furyası görmedim. 1 Temmuz'da yasakların kalkmasıyla birlikte yurt genelinde yüzlerce tecrübeli hekim istifa ederek özel sağlık kuruluşlarına geçti. İstifa eden doktorların önemli bir bölümü yurt dışına gitti. Bunların yerleri maalesef doldurulamıyor.

Ağır çalışma koşullarının düzeltilmemesi, döner sermaye primlerinin düşürülmesi, liyakat ilkesine uygun olmayan atamalar, Covid-19'un meslek hastalığı sayılmaması, istifaların en önemli nedenidir. Şimdi tüm sağlık çalışanlarına ‘Lütfen istifa etmeyin, yurt dışına gitmeyin.' diyorum. CHP olarak sorunlarınızı da, çözüm yollarını da çok iyi biliyoruz. Yaklaşan seçimlerle birlikte bu iktidarın gitmesi de yaklaştı. CHP, kamu hastanelerini öncelikle tercih edilen kurumlar haline getirecek. Sözümüz söz."

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU