Faruk Bildirici ve Ahmet Hakan arasında yeni tartışma

Gazeteci Bildirici ve Hürriyet’in genel yayın yönetmeni arasında “aşı karşıtı eylem” tartışması çıktı

Kolaj: Independent Türkçe

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici ile Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan arasında yeni bir tartışma yaşandı.

Uzun yıllar Hürriyet’te çalışan Faruk Bildirici, dün Hürriyet’in aşı karşıtı eylemi sayfalarına taşıma şeklini şu ifadelerle eleştirdi:

 Hürriyet, aşı karşıtlarının mitingini “Eylemde ilginç görüntüler ve görüşler vardı” diye 1. sayfaya taşımış. Akıl ve bilim dışı safsataları “ilginç” diye tanımlayıp, sayfa ayırarak toplum sağlığına saldıranlara payanda olmuş! Üstelik mitingi böyle haber yapan tek gazete…

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan da bugünkü köşesinde Bildirici’ye sert ifadelerle yanıt verdi. Hakan’ın köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Hürriyet’in Faruk Bildirici adlı bir Bekçi Murteza’sı var. Adam kafayı takmış Hürriyet’e... Bir türlü çıkamıyor eski gazetesi Hürriyet’in etkisinden. Simitçi kovalamayı marifet bilen inzibat çavuşu edasıyla hemen her gün bizim gazetede çıkan haberlerle ilgili ipe sapa gelmez raconlar kesiyor. Alıyor eline gazeteyi, kaldırıyor kaşını, sürekli açık arıyor. Bulamayınca da saptırıp çarpıtıyor.

En son dünkü Hürriyet’te yer alan aşı karşıtlarının düzenledikleri mitingle ilgili haberi diline dolamış. Güya biz aşı karşıtlarının mitinginde dile getirilen safsatalara “ilginç” diyerek mitinge payanda olmuşuz.

Peki biz ne yapmışız? “Bill Gates bize çip takma’ eylemi” diye başlık atarak mitingle matrak geçmişiz. “Aşı karşıtları korona olma pahasına toplandı” diyerek safımızı belli etmişiz. “Ölürüz de robot olmayız” mesajını öne çıkararak mitingle kafamızı bulmuşuz. "Pes dedirttiler” diye başlık atıp mitinge yönelik yaklaşımımızı ortaya koymuşuz. Bütün bu ve buna benzer apaçık vurgulara rağmen... Hürriyet’in Bekçi Murteza’sı haberi beğenmiyor, olmazlanıyor, mızmızlanıyor.

Hürriyet’in Bekçi Murteza’sının bir karın ağrısı var ama nedir bilmiyorum. Kafayı takmış Hürriyet’e. Kompleks yapmış Hürriyet’i. Bitsin, tükensin istiyor Hürriyet. Bitmeyince, tükenmeyince de... “Dur, ben bir açık bulayım” diye alıyor eline gazeteyi... Bulamayınca da işi hakkaniyetten uzak çarpıtmalara vardırıyor.

Bir anti-kahraman olarak Orhan Kemal’in Bekçi Murteza’sı her şeye rağmen bir tarafıyla sevimli bir adamcağızdı. Oysa bizim Bekçi Murteza’mız her tarafıyla son derece sevimsiz, itici ve nobran biri... Neyse... “Bizim payımıza da bu düştü” diye katlanalım bari.

Faruk Bildirici de Ahmet Hakan’ın yazısı üzerine Twitter hesabından özetle şu mesajları paylaştı:

İyi ki dün Hürriyet’i eleştirmişim! Prof.Dr. Sarp Üner’in, aşı karşıtlarının mitingdeki iddiaları çürüten bilimsel açıklamasını yayımlamışlar. Örtülü düzeltmişler. Keşke dün böyle yapsalardı. Çünkü akıl ve bilim dışı görüşler yayımlanmaz ya da mesafeli ve eleştirel dil kullanılır.

Ahmet Hakan yine eleştirimi bir ergen tavrıyla karşılamış, bana sıfatlar yakıştırmış! Ben sadece Hürriyet'i değil tüm medyayı eleştiriyorum. Amacım da hataları göstererek gazetecilik için artı değer üretmek. Nitekim başka aşı haberlerini de eleştirmiştim.

Fatih Selek, bugün Türkiye'de "Miting bir ilk özelliği taşıyordu. Fakat genel anlamda medyada ilgi görmedi. Gazete ve tv'lerde yer bulmadı" yazmış. Ama Hürriyet geniş ilgi göstermişti. Neden? Ahmet Hakan'a göre "kafa bulmuş"lar. Habercilik ve kafa bulmak!

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU