Aşı karşıtı eylemin ardından tartışma: Lokumu kim dağıttı?

Aşı karşıtları, Maltepe’deki eylem öncesinde katılımcılara ücretsiz verilen ve ismi "Kovid"i anımsatan lokumu kimin dağıttığının peşine düştü

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) insan hayatına girdiği günden beri en az 4,5 milyon kişi hayatını kaybetti. Salgın dolayısıyla bütün ülkelerde vatandaşların temel hak ve özgürlükleri sınırlandırıldı. Virüse yönelik aşının bulunmasıyla hayat ancak kısıtlı bir şekilde normale dönebildi.

Türkiye’de hala bir günde yüzlerce kişi hayatını kaybedip binlerce insan Kovid-19’a yakalanırken İstanbul’da ilginç bir eylem düzenlendi.

Aylardır salgını gerekçe göstererek neredeyse hiçbir eylem ve mitinge izin vermeyen İstanbul Valiliği, dün Maltepe’de aşı karşıtı bir toplanmaya izin verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kovid-19 salgınıyla ilgili hiçbir tedbirin önemsenmediği "Plandemi Büyük Buluşma Platformu" isimli toplanmaya “istenilen ilginin gösterilmediği” öğrenildi.

“Benim bedenim benim kararım”, “Aşı karşıtları değil Kuvay-ı Milliye” gibi pankartlarla ilginç görüntülere sahne olan mitingin ardından sosyal medyada “lokum” tartışması başladı.

Eyleme katıldığını ifade eden bazı aşı karşıtı hesaplar, kimin inisiyatifinde dağıtıldığı bilinmeyen lokum dolayısıyla “mitingin sabote edildiğini” öne sürdü.

Bu hesaplardan bazıları lokumların üzerinde "Gara Cavid" yazmasının bile bir işaret olduğunu söyledi. 

O paylaşımlardan bazıları şöyle:

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU