Aşı karşıtları İstanbul'da miting düzenledi, katılımcılar maske ve mesafe kurallarına uymadı

İstanbul Maltepe'de düzenlenen mitinge gelen katılımcıların maske ve mesafe kurallarına uymadığı görüldü. Aşı karşıtları "DSÖ Türkiye'den defol", "Türk milleti esaret altında kalmayacak" dövizleri taşıdı

Fotoğraf: Twitter

Türkiye'de koronavirüse karşı aşılama çalışmaları devam ederken, aşı karşıtları ise bugün "Büyük Uyanış" ismiyle İstanbul'da bir miting düzenledi.

İstanbul Valiliği'nin izni ile bugün Maltepe'de gerçekleşen miting saat 15:00'te başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mitinge gelen katılımcıların maske ve mesafe kurallarına uymadığı görüldü. 

Aşı karşıtları "Oyunu bozacağız" sloganları atarken, "DSÖ Türkiye'den defol", "Türk milleti esaret altında kalmayacak", "Özgürlük bedava değil, bedelini ödemeye hazırız", "Gerçek doktorlar baş tacımız, şarlatanlardan hesap soracağız" dövizleri de taşıdı.

Öte yandan Twitter'da, "#HerYerMaltepeHerYerDireniş" etiketi de Trend Topic listesine girdi.

Miting alanında konuşma yapan yazar Abdurrahman Dilipak, "Hiçbiriniz bizim üyemiz değilsiniz. Biz aslında ayrı bir tüzel kişilik de değiliz. Buranın sahibi sizsiniz, hepimiziz. Buraya geldik adalet, barış, özgürlük istiyoruz. Adalet yoksa barış bir aldatmacadır" dedi.

İzole edilmeyen bir virüsün aşısının olmayacağını öne süren Dilipak, "Bill Gates'in fonladığı sıvı başka bir planın parçasıdır. Bu bağlamda küresel güçler kendi çıkarları için bölerek, parçalara ayırdığı kesimlere nasıl maske, mesafe, hijyeni tekrarlatıp sonra aşıda tekrar birleştirdiyse biz de kendi varlığımızı sürdürmek ve geleceğimiz için birleştirmek istiyoruz. Tüm yaşadıklarımıza onun için 'plandemi' diyoruz. Çünkü bu virüsü tespit etmeyen PCR testiyle virüs arıyorlar" dedi.

Salgınla mücadele kapsamındaki bazı uygulamaların hasta haklarına aykırı olduğunu savunan Dilipak, PCR, aşı, maske ve HES kodu zorunluluğunun da kaldırılmasını talep etti.

Maltepe Kaymakamlığı, aşı karşıtı mitinge bulaş riski nedeniyle izin verilmediğini duyurmuştu. İstanbul Valiliği ise mitinge izin verildiğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU