Halk TV yazarı: Erbaş'ın Cumhurbaşkanlığı anketinden Erdoğan'ın haberi var mı?

Can Coşkun, Binali Yıldırım’a yakın bir kaynağın kendisine "Ali Bey'in Cumhurbaşkanlığı anketinden Cumhurbaşkanımızın haberi var mı acaba?" dediğini yazdı

Fotoğraf: AA

Halk TV’nin ekran yüzlerinden Can Coşkun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Cumhurbaşkanlığı anketi” yaptırdığını öne sürdü.

Can Coşkun, halktv.com.tr’de kaleme aldığı yazısında Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in dünkü "Ali Erbaş Cumhurbaşkanı mı olmak istiyor" başlıklı köşesini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeyrek’in yazısından sonra “kulislerin hareketlendiğini” söyleyen Coşkun, birçok mesaj aldığını belirterek şunları yazdı:

Parti kulisleri: Albayrak kliğinden tutun da yenilikçi kanada dek AKP'nin büyük bölümü Erbaş'ın çok konuştuğunu düşünüyor. Söylemlerden ziyade, bu denli yüksek perdeden sadece Erdoğan'ın konuşması gerektiğini savunuyorlar.

Beştepe kaynakları: Hiç yalanlanamayacak bir ifade ile başlayalım zira bizzat ses kaydıyla tarafıma düştü. Cumhurbaşkanlığı'nın eski görünürlerinden birinin gönderdiği ses kaydı, "Erbaş hakkında ne düşünüyorsunuz?" soruma karşılık olarak geldi.

Kaynağım o kayıtta, futbol literatüründen kesitler de sunarak özetle şunları söyledi:

"Final cümlesi hevesi var. Golü atmak bir kalibre gerektirir. Havada yakaladığı her topa kafa vurmak istiyor. Her tartışmada en sivri lafı söylemenin peşinde... Ama bir tonlama yapıldı kendisine.”

Coşkun, Erbaş’ın anket yaptırdığı iddiasını da başka bir kaynağına dayandırarak şunları söyledi:

Binali Yıldırım cephesi... Başbakanlık dönemlerinden "hızlı" bir bürokrat. Af Talebi kitabında, hiç yalanlanamayan birkaç bilgi vermişliği vardı. Mesajı geç görmüştü anlaşılan ama tek cümlelik mesajı yazıya başlığı vermişti.  "Ali Bey'in Cumhurbaşkanlığı anketinden Cumhurbaşkanımızın haberi var mı acaba?" Kaynağım, sorduğu sorunun yanıtını, o anketin sonucunu ve anket fikrinin kimden çıktığını da anlattı ama şimdilik yazmamak kaydıyla. Şimdilik çünkü... Kim bilir? Parti dengelerine göre yakında birçok "off the record" bilgi geçersiz kalabilir.

 

halktv.com.tr, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU