Akif Beki: Edip Uğur’un ardından; değdi mi?

"Sandık sonucunu sandıksız değiştirme müdahalelerine kurban gittiler. Ne uğrunaydı? Değdi mi?”

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, 2017 yılında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilen ve dün hayatını kaybeden Ahmet Edip Uğur hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı.

Beki, bugünkü köşe yazısında Kadir Topbaş’ı da hatırlatarak şunları yazdı:

Allah rahmet etsin; şubatta Kadir Topbaş’ı kaybetmiştik, dün de Edip Uğur’u. Biri İstanbul, diğeri Balıkesir büyükşehir belediye başkanlıklarından zorla istifa ettirildiler. İkisi de AK Parti iktidarının harcında emeği olanlardandı. 2017’deki akıl almaz furyada önce istifaya ayak dirediler. Ama medya destekli baskı ve tehdit kampanyasına yenildiler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ne yolsuzluk ve FETÖ’cülük imalarıyla zan altında bırakılmayı kaldırabildiler. Ne de vefa ve kadirşinaslık görememeyi...” diyen Beki, şöyle devam etti:

Reva görülen muamele kime ağır gelmezdi ki! Zehir edildi mücadeleleri, emekleri burunlarından getirildi. İkisi de kötü hastalığa yakalandı. Belki de kahırdan... Yanlış yapanları kenara koyup yola devam etme iddiasıyla el çektirilmişlerdi. Sanki yolsuzluk ve FETÖ’ye yardım gibi yanlışlar yapmanın karşılığı, yargıda hesabını sormak değilmiş de bir kenara koyup yola devam etmekmiş gibi. Seçmen iradesinin hiçe sayılıp sayılmayacağına da aldırılmadı. Sandıkla gelip sandıksız gönderildiler. ‘Antidemokratik müdahaleye, vesayetçiliğe girer’ denmedi.

İBB Meclisindeki AK Parti Grubu, Kadir Topbaş’ın adını Yenikapı Meydanı’na vermeyi teklif etti. O zaman sormuştum: Zan altında bırakılarak istifaya zorlandığını, bir demokrasi ayıbının mağduru olduğunu, seçmeninin iradesine saygısızlık yapıldığını, belki de kahrından öldüğünü unutturur mu? Edip Bey’in de adını yaşatmak, itibarını iade etmek gibi bir siyaseten sahip çıkma gösterisine girişebilirler. Soru aynı. Görevlerinde her dedikleri, her yaptıkları doğru olmayabilir. Hataları sevaplarıyla hizmetleri geçti. İkisi de haza beyefendi, kalendermeşrep siyasetçilerdi.

Karar yazarı, “Sandık sonucunu sandıksız değiştirme müdahalelerine kurban gittiler. Ne uğrunaydı? Değdi mi?” yorumunu yaptı.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU