Brezilya - Arjantin karşılaşması durdu: Sağlık kurulu yetkilileri sınır dışı işlemi için sahaya girdi

Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu yetkilileri, Birleşik Krallık’tan gelen Arjantinli oyuncuları sınır dışı etme işlemini yapmak için sahaya girdi, bu duruma karşı çıkan Arjantin Milli Takımı soyunma odasına gitti

Fotoğraf: EPA

2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Brezilya ile Arjantin arasındaki karşılaşma, yeşil sahalarda daha önce yaşanmayan bir olay nedeniyle durduruldu.

Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu yetkilileri, Birleşik Krallık’tan gelen Arjantinli oyuncuları sınır dışı etme işlemini yapmak için sahaya girdi, bu duruma karşı çıkan Arjantin Milli Takımı soyunma odasına gitti.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Brezilya Sağlık Kurulu, Arjantin Milli Takımı'nın Premier Lig'de forma giyen oyuncuları Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso, Cristian Romero ve Emiliano Buendia'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maç öncesinde sınır dışı edilmesini talep etti.

Maç öncesinde sorunun çözülmemesinin ardından yetkililerin, karşılaşma sırasında söz konusu oyuncuları karantinaya almak istemesi nedeniyle maçın yarıda kaldığı belirtildi.

Arjantin Futbol Federasyonu, maçın askıya alındığını duyurdu.

Arjantin Milli Takımı da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, maçın ertelendiğini duyurdu.

ANVISA, maçtan önce Premier Lig'te top koşturan Arjantinli Emiliano Martinez, Cristian Romero, Gio Lo Celso ve Emiliano Buendia'nın Arjantin'e dönmesini istemişti.

Yetkililer, 4 futbolcunun son 14 günde İngiltere'de bulunmasına rağmen, göç idaresinin Brezilya'ya girmek için istediği yeminli beyanda son 14 günde İngiltere'de bulunmadığına dair belge imzaladığını belirtti.

Brezilya'da Kovid-19 salgınına karşı uygulanan önlemler kapsamında, son 14 günde İngiltere, Güney Afrika, Kuzey İrlanda ve Hindistan'da bulunan kişilerin ülkeye girmesine izin verilmiyor.

 

Independent Türkçe, AA, TRT Spor

DAHA FAZLA HABER OKU