AK Parti yönetimi ve kabine, AFAD’a 15 milyon lira bağış yapmış

Deniz Zeyrek: Bakanlarımızın, iktidar partisi yetkililerinin “zenginliğine ve cömertliğine” mi sevinsek, AFAD'ın ve devletin düştüğü duruma mı üzülsek ben bilemedim!

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AK Parti’nin yönetim kadrosuyula kabinenin AFAD’a 15 milyon liralık bağış yaptığını yazdı.

Zeyrek bugünkü köşe yazısında Türkiye’nin ağustos ayında yaşadığı felaketleri hatırlattı.

Afetlerin ardından halktan bağış istendiğini hatırlatan Zeyrek, “Millet bu kadar cömert olur da ülkeyi yöneten kabine ve partinin yönetimi durur mu?” dedi ve şu kulisi aktardı:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hep yanında taşıdığı deri kaplı defteri önce kabine toplantısında açtı. Bakanlardan felaket bölgesinde kullanılmak üzere AFAD'a destek olmalarını talep etti ve bakanlara tek tek ne kadar destek olacaklarını sordu. Eskiden bakanların sadece bakanlık maaşı vardı. Öyle çok yüksek meblağlar veremezlerdi. Ancak şimdiki bakanların bazıları aynı zamanda iş insanı. Turizm Bakanı Mehmet Ersoy “Bir buçuk milyon lira” dedi. Kabinenin ikinci zengin ismi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olacak ki Cumhurbaşkanı Erdoğan dönüp kendisine “Fahrettin sen ne diyorsun” sorusunu yöneltti. Koca biraz düşündü. Herhalde o ayki maaş ödemelerini, giderleri gelirleri aklından geçirdi ve ağzından “Bir milyon lira efendim” cümlesi çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Peşi sıra AK Parti yönetim toplantısı vardı. Erdoğan deri kaplı defterini orada da açtı. AK Parti yöneticilerinden AFAD'a destek olmalarını istedi” diyen Zeyrek, şöyle devam etti:

Toplantıya katılan Bakanlar kabine toplantısında desteklerini açıkladığından sorudan muaf tutuldu. Parti yöneticilerinin sayısı biraz daha fazla olduğundan orada 8 milyon lira civarında para toplandı. Parti yönetimiyle kabinenin yaptığı yardım arasındaki fark 1 milyon liradan fazla olunca bir bakan, “Efendim ben 1 milyon lira daha vereceğim, kabineyle parti yönetimi arasında uçurum olmasın” dedi. Böylece, kabinenin topladığı para miktarı 7 milyon 430 bin lira oldu ve AK Parti ile kabine AFAD'a 15 milyon liradan fazla destek olmuş oldu.

“Eskiden bu kadar para çıkarmak mümkün değildi”

Zeyrek, “Ben, sonuçta afetzedelere gittiği için 15 miyon liradan fazla para toplanmasını önemsediğimden bu kulisi AK Partililerin de olduğu bir yemekte anlattım ve çok şaşırdığım iki tepki aldım” dedi ve şunları yazdı:

Önemli bir mevkide bulunan biri “Eskiden ne kabineden ne parti yönetiminden bu kadar para çıkarmak mümkün olurdu. Demek ki yeni bakanlar ve parti yöneticileri çok zengin” dedi. Masada gülüşmeler oldu. Bir başka katılımcı ise “Herkes bizi kıskanıyor ama biz veresiye defterine benzer bir defterle adeta ‘artıran yok mu' dercesine doğal afetlerde halka destek olması gereken AFAD'a destek topluyoruz” diye hayıflandı. Bakanlarımızın, iktidar partisi yetkililerinin “zenginliğine ve cömertliğine” mi sevinsek, AFAD'ın ve devletin düştüğü duruma mı üzülsek ben bilemedim! Siz karar verin!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU