Twitter'ın yeni "Güvenlik Modu" saldırgan kullanıcıları otomatik olarak bloklayacak

(AFP)

Twitter, kullanıcıların kötü niyetli gönderileri görmesini engellemeyi amaçlayan yeni bir "Güvenlik Modu" ekliyor.

Bu özellik hakaret veya nefret dolu söylemler gibi zararlı olma potansiyeline sahip bir dil kullanan veya tweetlerle tekrar tekrar ya da davetsiz şekillerde etkileşime giren hesapları otomatik olarak engelleyecek.

Bu otomatik engeller 7 gün boyunca geçerli olacak, yani gönderinin asıl sahibi bu tweetleri görmekten korunacak. Bir kullanıcı engellendiğinde söz konusu hesaba doğrudan mesaj veya gönderi gönderemeyecek ve tweetlerini gören hesap sahibini takip etmekten men edilecek.

Özellik başlangıç olarak sadece iOS, Android ve Twitter'ın tarayıcı sürümünde küçük bir kullanıcı grubuna sunulacak. Twitter bu kişilerle özellikle ilgili deneyimlerini öğrenmek üzere iletişime geçebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kullanıcılara özelliği açıp kapama seçeneği sunulacak. Twitter kişilerin takip ettiği veya düzenli olarak etkileşimde bulunduğu hesapların otomatik engelleme filtrelerine takılmaması için güvenlik modunun mevcut ilişkileri de hesaba katacağını belirtti.

Ayrıca engellenen kişi ve ne kadar süreyle engellendiğine dair de bilgi sağlayacak, böylece otomatik olarak engellenen hesaplarda hata olması halinde düzeltme yapılabilecek. Yaptığı duyuruda Twitter "Bunu her zaman doğru uygulayamayacağız ve hatalar yapabiliriz" diyerek "tespit etme yeteneklerini geliştirmek için Güvenlik Modu sistemlerinin doğruluğunu düzenli olarak izleyeceklerini" belirtti.

Şirket, platformunda “sağlıklı sohbetleri" teşvik etme yönünde daha geniş bir girişim kapsamında söz konusu özelliği tanıttığını söyledi.

Twitter'ın Birleşik Krallık Kamu Politikası Başkanı Katy Minshall "Kullanıcıların Twitter'daki güvenlik deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olması yönünde adımlar attık fakat her zaman yapılacak daha fazla şey var" dedi.

Bu alandaki çalışmalarımız kapsamında bugün Güvenlik Modu'nu sunuyoruz. Bu, Twitter'da rahatsız edici etkileşimleri otomatik olarak azaltmanıza olanak tanıyan, böylelikle herkese açık konuşmaları daha sağlıklı hale getiren bir özellik.

Bugün özellik sınırlı bir geri bildirim grubuna sunulacak, böylece özelliği daha geniş çapta kullanıma sunmadan önce önemli bilgiler edinebileceğiz. Geliştirdiğimiz güvenlik araçlarının kullanıcıları gerçekten yetkilendirdiğinden ve herkese açık sohbete katılırken rahat hissetmelerini sağladığından emin olmak için bu geri bildirimi sürece dahil etmek istiyoruz.

Şirket, özelliği "çevrimiçi güvenlik, akıl sağlığı ve insan hakları konularında bilgi sahibi olarak" piyasaya sürmeden önce çeşitli kişilerle görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi. Bu aynı zamanda şirketin “teknolojisinin olası manipülasyonlarının üstesinden gelmenin yollarını düşünmesine" olanak tanıdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU