Yüz yüze eğitimin ilk zili çaldı: Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri okula uyum eğitimleri başladı

2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula uyum etkinlikleri 3 gün düzenlenecek. Uyum çalışmalarında oyun ve açık hava etkinliklerine ağırlık verilecek

Fotoğraf: AA

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için yüz yüze devam edecek okula uyum eğitimleri başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından yürütülen 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula uyum eğitimleri 3 gün sürecek.

Bakanlığın illere gönderdiği yazıya göre, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf okula uyum çalışmalarında oyun ve açık hava etkinliklerine ağırlık verilecek.

Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.

Velilere ve öğrencilere, salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler yapılacak.

Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları uyum çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılacak. Taşımalı eğitim öğrencileri de yerel imkanlar ölçüsünde uyum eğitiminden yararlandırılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adım adım yüz yüze eğitime geçiş

Türkiye genelinde veliler, öğretmenler ve öğrenciler, ilk Kovid-19 vakasının görülmesinin üzerinden geçen 1,5 yılın ardından tam zamanlı yüz yüze eğitime hazırlanıyor.

Ülke genelinde tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyonun üzerinde öğretmen, tıpkı Kovid-19 salgını öncesinde olduğu gibi 6 Eylül itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitime katılacak.

2020 mart ayında ülkede ilk koronavirüs vakasının görülmesi sonrası tedbir amacıyla okullardaki eğitim çoğunlukla online yürütülmüştü.

Geçen eğitim öğretim yılında da okulların bir açılıp bir kapanması da veliler ve eğitimciler tarafından tepki görmüş, öğrencilerin okullardan uzak kalmasının eğitim hayatlarını olumsuz etkileyeceği tartışmaları başlamış, uzmanlar okullarda tam tedbir alınarak yüz yüze eğitime geçilmesini istemişti.

Milli Eğitim Bakanlığı görevine yeni gelen Mahmur Özer de bu yıl okullarda yüz yüze eğitime geçileceğini bildirmişti.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU