Bozkurt'taki sel felaketinin 20'nci gününde çalışmalar devam ediyor, esnaf için konteyner dükkanlar kuruldu

İlçede hayatın normale dönmesi için çalışmalar aralıksız sürerken, bölgede ticari faaliyetlerin aksamaması için konteyner dükkanlar oluşturuldu

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketi sonrası yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor.

Selin can kayıplarının yanı sıra büyük çapta hasara yol açtığı ilçede hayatın normale dönmesi için,  ilgili kurumlar ve vatandaşlar büyük çaba gösteriyor.

İş makineleriyle selin getirdiklerinin temizlenmesi için uğraş verilirken, vatandaşlar da ekiplere destek oluyor.

Selde kaybolanları arama çalışmaları ise hava, kara ve denizden devam ediyor.

Esnaf için konteyner dükkan

Sel felaketinde iş yerleri yıkılan veya ağır hasar alan esnaf için 40 konteyner dükkan oluşturuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bozkurt'un yeniden imarı sürecinde esnafın işlerinin aksamaması için harekete geçen AFAD ve TOKİ, Yeni Cami etrafında oluşturulan alana konteyner dükkanları yerleştirdi. Bölgeye yerleştirilen konteynerlerde ticari faaliyetin sürdürülmesi hedefleniyor.

Çaydüzü köyünde 11 bina yıkıldı

Kastamonu'da 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketinde sele kapılan bir kişinin yaşamını yitirdiği İnebolu'ya bağlı Çaydüzü köyünde 11 bina yıkıldı.

Köy muhtarı Yaşar Kumcu, "Köyümüzde 85 hane var. Gördüğünüz gibi köyümüzün yarısı gitmiş halde. Altı ev, üç köy konağı, bir cami ve bir imam evi olmak üzere 11 adet yapı yıkıldı" dedi.

11 Ağustos'ta Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel baskınlarında Kastamonu'da 71 , Sinop'ta 10 , Bartın'da 1 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe, AA


 

DAHA FAZLA HABER OKU