5 yaşındaki çocuk 3 bin 300 kilometrelik zorlu patikayı yürüdü

Harvey Sutton, Apalaş Yürüyüş Patikası'nı tamamlayan az sayıdaki çocuktan biri oldu

5 yaşındaki Harvey Sutton, bu yürüyüşü tekrar yapmak istediğini söyledi (AP)

ABD'deki Apalaş Yürüyüş Patikası'nda yürüyüş yapmak, yalnızca 5 yaşındayken değil, her yaşta zor bir iştir. Ama Virginia'dan Harvey Sutton tam da bunu başardı.

14 eyalet boyunca uzanan yaklaşık 3 bin 380 kilometrelik yola çıkan erkek çocuk, yürüyüş rotasını tamamlayan en genç yürüyüşçülerden biri oldu. 209 gün süren yolculuk sırasında yürüyüşçüler ona “Küçük Adam” adını verdi.

Harvey Sutton, Apalaş Yürüyüş Patikası'nı tamamlayan sayılı çocuğun arasına katıldı. Ekim 2020'de 4 yaşında bir kız çocuğu da patikayı tamamlamıştı. Bundan önce, 2013'te 5 yaşındaki bir çocuk patikayı aşmıştı.

Çocuğun ebeveynleri Josh ve Cassie Sutton, NPR'ye, Harvey'nin doğa yürüyüşlerine 2 yaşında başladığını söyledi. Ebeveynleri Harvey'nin dayanıklılığını o zamandan beri yavaş ama emin adımlarla geliştirmiş. Ailesi onun doğa yürüyüşü yapabileceğini görünce, gözlerini dünyanın yalnızca yürüyüşe açık en uzun patikasına çevirmiş: Apalaş Yürüyüş Patikası.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harvey'nin ebeveynleri emlak sektöründe çalışıyor ve aylarca süren yürüyüşün emeklilik gibi hissettirdiğini söyledi. Babası, "Bir şaka olarak başlamıştı fakat bunun bizim küçük emekliliğimiz olabileceğine, Harvey'le birlikte Apalaş Yürüyüş Patikası'nda yürüyebileceğimize karar verdik" dedi.

Ocak 2021'de Georgia'dan yola çıkan Sutton ailesi karlı arazilerden geçti. Aile sabah erkenden uyanıp bütün gün yürüdü.

Yürüyüşteki birçok zorluktan biri Harvey'yi eğlendirmekti. Harvey, yürüyüş boyunca gelecek planları yaptı ya da diğer yürüyüşçüler ona oynaması için oyuncaklar verdi.

Baba, "Gün boyu onunla hayal kurduğumuz ve rol yaptığımız sürece, hızlı hareket ediyor ve çoğumuzun hayal ettiğinden çok daha hızlı yürüyordu" dedi.

Aile, yürüyüşü 9 Ağustos'ta, Maine'in en yüksek dağı olan Katahdin Dağı'nda tamamladı.

Yorucu yürüyüşe rağmen Harvey Sutton doğa yürüyüşü yapmaya devam etmek istiyor.

Harvey, CNN'e konuştuğunda “Tekrar yapmak istiyorum” dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU