Devlet Bahçeli, adayların ortak yayınına neden tepki gösterdi?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya göre Bahçeli'nin tepkisinin altında, Yıldırım'ın "Kürdistan" çıkışı ve ortak yayın için MHP'ye danışılmaması yatıyor

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın katılacağı ortak yayının moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya’nın yapacağı açıklanınca MHP Lideri Devlet Bahçeli karara tepki göstermiş, "Moderatörün sözde gazeteci İsmail Küçükkaya’nın olacağı bugün belli olmuştur. Hayret etmemek mümkün değildir! İsmail Küçükkaya’nın hangi vasıflarından dolayı böylesi önemli bir program için tercih edildiğini anlayabilmiş değilim. Bu şahsın Cumhur İttifakı ve MHP’ye husumet besleyen tavrı açıktır, bilinmektedir. Tarafsız değildir, samimi değildir, yeterli hiç değildir. Kaldı ki, FOX TV’nin yayın çizgisi de bulanık ve sorunludur" demişti. 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya Bahçeli’nin bu tepkisinin nedenlerini yazdı. Sarıkaya'ya göre bu tepkide, Binali Yıldırım'ın "Kürdistan" çıkışıyla yükselen tansiyon ve yayın için MHP'ye hiç danışılmamasının etkisi var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarıkaya'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Aktarıldığına göre, karşılık beklemeden İstanbul’da aday çıkarmayacağını açıklayan, Yıldırım’ın ortak adayı olduğunu ilan eden MHP’ye program ile ilgili herhangi bir danışmada bulunulmamış. Bu gelişme, “Kürdistan…” söylemiyle yükselen, ancak “kol kırılır yer içinde kalır” anlayışıyla bir süreliğine içe atılan tepkiyi de dışa çıkarmış. AK Parti ise moderatör belirlenirken, ‘Kimseden çekinecek tarafımız yok, kim olursa olsun varız; programı da bize uzak biri yönetsin, ona da varız’ yaklaşımı içinde hareket ettiklerini belirtiyor; bir amaç güdülmediğini vurguluyor. Aktardıklarına göre ‘kamuoyuna, hiçbir şeyden çekinmeyen ve kaçmayan, tam tersine kendine güveni olan imajının verilmesi’ hedeflenmiş. Moderatör belirlenirken de iki taraf da isimler önermiş, liste üzerinden itirazlar yapılmış, AK Parti’nin tercihi doğrultusunda Küçükkaya üzerinde uzlaşılmış ve protokole bağlanmış. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU