Serinin yönetmenlerinden Lily Wachowski, Matrix 4’te neden yer almadığını açıkladı

Wachowski kardeşlerden sadece biri yakında gösterime girecek yeni Matrix serisi için geri dönmüştü

Keanu Reeves, The Matrix Reloaded'da (Warner Bros)

Matrix 4'ü, Lilly Wachowski'nin kariyerinde "geriye gitmek" istemediğine karar vermesi üzerine Wachowski kardeşlerden sadece biri yönetiyor.

Orijinal Matrix üçlemesi, Lilly ve kız kardeşi Lana tarafından yazılıp yönetilmişti. Ancak yakında gösterime girecek devam filmi The Matrix Resurrections için yalnızca Lana geri döndü.

Konusu hâlâ gizliliğini koruyan yeni filmde Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss Neo ve Trinity rollerini yeniden canlandırırken, onlara Yahya Abdul-Mateen II ve Jessica Henwick gibi yeni isimler de katılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni TV dizisi Work in Progress için düzenlenen etkinlikte konuşan Lilly Wachowski, kendisine yeni filmin ortak yönetmenliğinin teklif edildiğini ancak filmi geri çevirdiğini açıkladı.

Entertainment Weekly, ünlü yönetmenin “[Lana] yeni bir Matrix filmi için bu fikri bulmuştu ve bu konuşmayı yaptık ve gerçekte, konuşmaya baba[mızın] ve anne[mizin] vefatları arasında başlamıştık, arada 5 hafta gibi bir süre var" dediğini aktarıyor.

Söz konusu fikirde geriye gitme gibi bir şey vardı, daha önce yaptığım bir şeyin parçası olmak hiç de çekici değildi.

Lilly ayrıca, ebeveynlerin ölümünün yanı sıra cinsiyet geçişinin "büyük karmaşasının" kendisini yeni bir Matrix filmi çekmesinin problemli olacağına inandırdığını da sözlerine ekledi.

Lilly bunu, "Daha önce yaptığım bir şeye geri dönmeyi ve eskiden yürüdüğüm yolların üzerinden bir nevi [yürümeyi] istemek, duygusal açıdan tatmin edici değildi" diye izah ediyor.

Bir bakıma, sanki geri dönüp bu eski aşinalıklarla yaşayacakmışım gibi. Bunu yapmak istemedim.

 

keanu reeves (warner brothers pictures).png
(Warner Bros Pictures)


The Matrix Resurrections'ın ilk görüntüleri, bu hafta başında Las Vegas'ta düzenlenen etkinlikle sinema katılımcıları ve seçilmiş basın mensuplarına gösterilirken, izleyiciler sosyal medyada heyecan yarattı.

Bir izleyici, "Keanu Reeves, Neo olarak harika görünüyor" diye yazdı.

Neo ve Trinity sonunda ORTALIĞI BİRBİRİNE KATIYOR!!! Motosikletler, helikopterler, roketatarlar, inanılmaz ağır çekimde binalardan atlamalar.

The Matrix Resurrections 22 Aralık'ta vizyona girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU