Kılıçdaroğlu'ndan baskın seçim talimatı: Önümüzdeki dönem Türkiye’yi biz yöneteceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında, "Olası baskın seçime karşı tüm örgütlerimiz hazırlıklı olacak. Önümüzdeki dönem Türkiye’yi biz yöneteceğiz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP MYK, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK üyeleri, olası baskın seçime yönelik kendi sorumluluk alanlarındaki hazırlıklarını anlattı.

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Sevgi'nin haberine göre; sunumları dinleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kurmaylarına ve parti örgütüne, "Olası baskın seçime hazırlıklı olun" talimatını verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de kimsesiz bir tek ev kalmayacak. CHP, tüm kimsesizlerin yanında olacak. Hiçbir çocuk yatağa aç giremeyecek. Tüm belediye başkanları ve il başkanları bununla ilgili çalışmalarını yapacak ve raporlayacak. Yapılanlar milletle paylaşılacak. Olası baskın seçime karşı tüm örgütlerimiz hazırlıklı olacak. Önümüzdeki dönem Türkiye’yi biz yöneteceğiz. Hazılıklarınızı buna göre yapın" diye konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztrak: Millet gün sayıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da MYK toplantısı sırasında yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

İlk seçimde, bu hükümete tasdiknamesini verip eve göndermek için gün sayıyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı, CHP iktidarında hepimizin için hakkın, hukukun, adaletin ve hepimiz için refahın yüzyılı olacak. Yeni kurallar, yeni kurumlar ve yeni kadrolarla ülkemizi hep birlikte ayağa kaldıracağız. Bu ülkede dilleri kirleten nefret söylemini bitireceğiz. Bu ülkeyi sevmek noktasında buluştuğumuz tüm vatandaşlarımızı dostlukla kucaklayacağız. Biz bu ülkede üretimi yeniden canlandıracağız. Doğru planlamayla tarlada çiftçi alın terinin karşılığını alacak, mutfaktaki yangın sönecek. Sanayide yükte hafif pahada ağır, katma değerli üretim esas olacak.

 

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU