Iron Man 3 yıldızı, Shang-Chi'yle şoke edici dönüşüne dair konuştu

*'Shang-Chi ve 10 Yüzük Efsanesi'yle ilgili küçük spoiler'lar içerir*

Iron Man 3'te Ben Kingsley'nin canlandırdığı Mandarin'e yönelik şaşırtmaca hayranlar arasında epey tartışma yaratmıştı (IMDb)

Iron Man 3'ün yıldızlarından biri yakında vizyona girecek Shang-Chi ve 10 Yüzük Efsanesi'yle (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) Marvel Sinematik Evreni'ne dönüşüne dair konuştu.

Buradan sonrası Shang-Chi'yle ilgili küçük spoiler'lar içerir...

Ben Kingsley 2013 yapımı Iron Man 3'te uzun bir müddet filmin kötü adamı olduğu söylenen Mandarin'i canlandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mandarin ırksal klişeleri sürdürdüğü eleştirisiyle karşılaşsa da orijinal Marvel çizgi romanlarında Iron Man'in ezeli düşmanlarından biri.

Fakat Iron Man 3'te Kingsley'nin canlandırdığı Mandarin'in Trevor Slattery adında Britanyalı bir aktör olduğu ortaya çıkmıştı. Slattery'nin ikinci kişiliği olan Mandarin dikkatleri gerçek kötüden uzaklaştırmak için tezgahlanmıştı.

Fakat Shang-Chi'de filme ismini veren kahraman (Simu Liu), Tony Leung'un canlandırdığı gerçek Mandarin'le karşı karşıya gelecek.

Bununla birlikte Marvel oyuncu kadrosunu resmi olarak açıklamasa da Kingsley'nin de filmde görüneceği konusunda bol miktarda söylenti dolaşıyordu.

Gandhi yıldızı, Shang-Chi'nin galasına katıldı ve basın toplantısında Trevor karakteriyle dönüşüne dair konuştu.

Digital Spy'a göre, Kingsley şunları söyledi:

Destin'i (filmin yönetmeni Daniel Cretton) duyduğunuzda, bu hikayeyi anlatmanın ardındaki nedenlerin saf, kristal berraklığında, kolay anlaşılır nedenler olduğunu bilirsiniz. Bunlar yukarıdan bakmayan hikayelerdir, yaşamı zenginleştirir çünkü hafızayı, tarihi, kaybı ve parçalanmış, yeniden birleşmiş ve yeniden şekillendirilmiş aileleri güzel bir şekilde tanıtır.

Trevor (Slattery) elbette Shakespearevari bir oyuncu ve kendisini tamamen egzotik bir ortama taşınmış şekilde buluyor. Shakespeare'in tüm oyunlarından 17'sinde oynadım, bu yüzden ben de bir tür Shakespearevari oyuncuyum.

Kingsley şunları ekledi:

Kevin (Feige), Destin ve güzel meslektaşlarımın sete gelir gelmez beni karşılamaları sayesinde meslektaşlarımın farklı bir kültürden geldiği gerçeği önemsizdi. Tamamen önemsiz ve alakasız.

Shang-Chi ve 10 Yüzük Efsanesi, 3 Eylül'de vizyona giriyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU