Bozkurt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kasap: Selden etkilenmeyen esnaf sayısı bir elin parmaklarını geçmez

Kasap "Esnafın herhangi bir şeyi kalmadı. Takımı, tezgahı, hiçbir şeyi kalmadı. Her şeyi gitti. İşyerleri, boş dükkanlar oldu. Bu, Türkiye'de el birliğiyle sarılabilecek bir yara" dedi

Fotoğraf: AA

Bozkurt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cahit Kasap, yaşanan sel felaketinden ilçe esnafının yüzde 98'inin etkilendiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlçede 11 Ağustos'ta şiddetli yağışın ardından yaşanan sel, can kayıplarının yanı sıra büyük çapta hasara yol açarak felakete dönüştü.

İlçede 550 civarında esnaf bulunduğunu ve selden etkilenmeyen esnaf sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini belirten Kasap şöyle konuştu:

Canlarımız gitti, mallarımız gitti. Yapılacak bir şey yok. Afetin önünde durulmuyor. Esnafımızın yüzde 98'i selden etkilendi. Esnaftan kayıplarımız da oldu. Allah'tan şuna şükrediyoruz. Ya perşembe günü olsaydı. Perşembe günü çayın kenarına pazar kuruluyor. Pazarımız olsaydı daha büyük bir felaket yaşardık. Devletimiz yanımızda. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, cumhurbaşkanımız... Allah razı olsun herkesten.


Kasap, şehrin artık çok zor toparlanabileceğini kaydederek, "Esnafın herhangi bir şeyi kalmadı. Takımı, tezgahı, hiçbir şeyi kalmadı. Her şeyi gitti. İşyerleri, boş dükkanlar oldu. Bu, Türkiye'de el birliğiyle sarılabilecek bir yara. Sanayi esnafımız daha kötü, daha berbat durumda çünkü sanayideki dükkanlar tavanlarına kadar balçık oldu. Makineler parçalanmış vaziyette. Herkes şu anda can telaşesinde, kıyamet yaşıyoruz" diye konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU