Bakan Elvan: 2021 için yüzde 8'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz

"Merkezi yönetim bütçe açığının milli gelire oranını yüzde 3,5 olarak tutma hedefimize sadığız, bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2021 için yüksek büyüme” mesajının bir benzeri Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan geldi.

Kocaeli’nde iş dünyası ile yaptığı buluşma programında konuşan Elvan, "Salgınla ilgili dışsal bir şok olmaması durumunda, 2021 için yüzde 8'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz” dedi.

Bakan  "Merkezi yönetim bütçe açığının milli gelire oranını yüzde 3,5 olarak tutma hedefimize sadığız, bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil" şeklinde konuştu. Bütçe gelişmelerinin yıl sonu hedeflerine uygun olarak gittiğini belirten Elvan, “Temmuz ayında bütçe açığında nispi yükseliş oldu, ancak bu dönemsel bir artış” görüşünü dile getirdi.

Enflasyon konusunda açıklama yapan bakan şu ifadeleri kullandı:

En temel önceliğimiz enflasyon eğilimin bir an önce terse çevrilmesidir. Maliye politikaları ile enflasyonla mücadeleye destek veriyoruz. Yılın son çeyreğinde enflasyon eğiliminin belirgin bir düşüş sürecine girmesini öngörüyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, önceki gün katıldığı canlı yayında ekonomiyle ilgili gelen soruya, "2021'in ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüme yakaladık. Yıl sonu büyüme beklentimiz yüzde 5,8'in üzerinde" demişti.

IMF de yüzde 5.8 demişti

Uluslararası Para Fonu (IMF), temmuz ayında yayımladığı raporda Türkiye’ye dair büyüme beklentilerini güncellemişti.

Fon beklentiyi yüzde 6'dan yüzde 5,8'e düşürmüştü. Kurum, daha önce yüzde 3,5 olan Türkiye'nin 2022 büyüme beklentisini de yüzde 3,3 olarak belirlemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU