Selanik'te Türk diplomatların araçları kundaklandı, Yunanistan Dışişleri saldırıları kınadı

Yunanistan'ın ikinci büyük şehrinde Türk diplomatlara ait iki otomobil kimlikleri belirlenemeyen kişiler tarafından ateşe verildi

Fotoğraf: Ekathimerini Gazetesi

Yunanistan'ın Selanik kentinde sabaha karşı Türk konsolosluk görevlisi ve  Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankasının Türk çalışanının araçlarına ait üç araç ateşe verildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Selanik'te Türk diplomatların araçlarına yönelik kundaklamaları kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Selanik'te bugün gerçekleşen ve Türk Başkonsolosluğu görevlisi ile Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankasının Türk çalışanının araçlarına yönelik kundaklamaları en sert şekilde kınıyoruz."  ifadelerine yer verildi. 

Bakanlığın kabul edilemez ve sorumsuzca diye nitelediği saldırıların amaçlarına ulaşamayacağı belirtilen açıklamada, Yunan makamlarının saldırıların sorumlularını adalet önüne getireceği ifade edildi. 

Sabah saatlerinde Türkiye'nin Selanik Ticaret Ataşesi Serkan Buralı'nın diplomatik plakalı aracı evinin önünde kundaklanmıştı.

Kısa süre sonra da yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki bir noktada BSTBD'de çalışan bir Türk'ün aracı benzin dökülerek yakılmıştı. 

İtfaiyenin müdahalede bulunduğu araçlar kullanılamaz hale gelirken, etraftaki birçok araç da hasar görmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU