ABD'den Türkiye'ye seyahat uyarısı: 'En riskli ülkeler' listesine eklendi

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Türkiye'yi 'tüm seyahatlerden kaçının' tavsiyesinin verildiği 'yüksek risk' grubu ülkeler arasına ekledi. Dışişleri Bakanlığı da ABD'lileri Türkiye'ye seyahat etmemeleri konusunda uyardı

Fotoğraf: AA

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ve ABD Dışişleri Bakanlığı, pazartesi günü Kovid-19 vaka sayılarındaki artış nedeniyle Türkiye'ye seyahat uyarısını güncelledi. CDC,Türkiye'yi 'tüm seyahatlerden kaçının' tavsiyesinin verildiği Seviye 4 olan 'yüksek risk' grubu ülkeler arasına ekledi. 

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Dışişleri Bakanlığı da bu gelişmeye paralel olarak vatandaşlarını Türkiye'ye seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde Türkiye'ye seyahat tavsiyesi ile ilgili 'Seviye 4: Seyahat etmeyin' uyarısı yayımlandı. Bakanlığın açıklamasında, 'bazı bölgelerde riskin arttığı' kaydedildi. Ancak Türkiye'den seyahat edenler için herhangi bir kısıtlama uygulanmıyor. Türkiye daha önce, 'Seviye 3: Seyahati gözden geçirin' listesindeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan CDC, Hindistan'ı 'Seviye 2: Orta'ya indirdi, Dışişleri Bakanlığı da bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlarının dikkatli davranmasını istedi. ABD Başkanı Joe Biden 30 Nisan'da Hindistan'a yönelik yeni seyahat yasağını uygulamaya koymuştu. Bu yasak, son 14 gün içinde Hindistan'da bulunan ve vatandaş olmayan kişilerin ABD'ye girmesini engellemeyi öngörüyordu.

Hindistan'a ek olarak, ABD şu anda son 14 gün içinde İngiltere, 26 Schengen ülkesi veya İrlanda, Çin, Güney Afrika, İran ve Brezilya'da bulunan ve ABD vatandaşı olmayan çoğu kişinin ülkeye girmesini engelliyor. CDC'nin Covid-19 ile ilgili listesinde 70'ten fazla ülke bulunuyor. CDC'nin kılavuzunda, 'çok yüksek' (Seviye 4), 'yüksek' (Seviye 3), 'orta' (Seviye 2), 'düşük' (Seviye 1) ve 'Bilinmeyen' olmak üzere 5 seviye mevcut.

 

 

BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU