Bahçeli: Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır

"Türkiye’nin Afganistan kaynaklı düzensiz göçü hazmetmesi mümkün değildir"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taliban'ın Afganistan'daki durumu ve düzensiz göçle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

MHP lideri, yaptığı yazılı açıklamada "Sınırlarımıza yığılan Afganların ülkelerine güvenliklerini de gözeterek aynen iadeleri, ülkemizde bulunanların da süratle tespitinin yapılarak geldikleri gibi gönderilmeleri aziz Türk milletinin haklı bir talebidir. Milliyetçi Hareket Partisi de bu görüştedir" görüşünü dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli, "Türkiye’nin Afganistan’daki varlığı meşrudur, dostanedir, barışçıdır, bu ülkenin istikrar ve güvenliğine destek mahiyetlidir. Bu nedenle askeri unsurlarımızın Afganistan’ı terki düşünülemeyecektir. Türkiye ile Afganistan’ın yüz yıllık tarihi, kültürel ve inanç bağları Kabil’deki mevcudiyetimizin mazereti ve mesnedidir" ifadesini kulandı.

"Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır" şeklindeki önerisini dile getiren MHP lideri özetle şunları söyledi:

Sıcak çatışma ortamının Afganistan’a bir yarar sağlamayacağı, bu itibarla Taliban’ın bütün Afganları ülkelerinde yaşamaya teşvik ederek kucaklayıcı bir politika izlemesi elzemdir. Kin, nefret ve intikam duygusunun devamı halinde toplumsal parçalanmışlık vahim düzeylere tırmanacak, nitekim Afganistan’dan geriye bir şey kalmayacaktır. Kaldı ki Taliban, kendi insanına sahip çıkarak göçe mani olmalıdır. Diğer yandan Türkiye’nin Afganistan kaynaklı düzensiz göçü hazmetmesi mümkün değildir.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU