Ruanda Cumhurbaşkanı Kagame, sezonun açılış maçında yenilen Arsenal'ı yerden yere vurdu

"Vasatlığı mazur görmemeli veya kabul etmemeliyiz"

Sponsorluk kapsamında Arsenal oyuncularının formasında Visit Ruanda (Ruanda'yı ziyaret edin) logosu yer alıyor (AP)

Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame, ülkesinin sponsor olduğu Arsenal'ın Brentford deplasmanında yenilmesinin ardından kulübü eleştiri yağmuruna tuttu.

Arsenal, İngiltere Premier Lig'in cuma günü oynanan açılış maçında 73 yıl sonra lige dönen Brentford'a 2-0 mağlup oldu. Ev sahibi takımın gollerini 22. dakikada Sergi Canos ve 73. dakikada Christian Norgaard atarken Brentford forması giyen milli futbolcu Halil Dervişoğlu, karşılaşmayı yedek kulübesinde tamamladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyaca ünlü kulüple 2018'de sponsorluk anlaşması imzalayan Ruanda'nın lideri Kagame ise Twitter'dan maçı yorumladı. Brentford'un galibiyeti hak ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Kagame, "Arsenal ve taraftarlar buna alışmayı hak etmiyor" diye konuştu:

Bunu, Arsenal'ın en sıkı taraftarlarından biri olarak söylüyorum. Değişimin gelmesi uzun sürdü. Bu noktaya kadar yaklaşık onlarca yıl inişli çıkışlı bir mücadale verildi. Gerçekten işe yarayan bir planımız olamaz mı?

 

 

Kagame, "Vasatlığı mazur görmemeli veya kabul etmemeliyiz. Bir takım kazanmak, kazanmak ve kazanmak için kurulmak zorunda. Böylece kaybettiğimizde... Bu beklenmedik olur" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

Eminim hepimiz en ağır yülün kimlerin omzunda olduğunu biliyoruz. Umarım onlar da bunu biliyor ve hatta kabul ediyordur!!! Son

Ruanda hükümetinin Arsenal'la yaptığı 3 yıllık anlaşmanın 30 milyon sterlin (yaklaşık 355 milyon TL) değerinde olduğu düşünülüyor. Ancak Ruanda Kalkınma Kurulu CEO'su Clare Akamanzi, anlaşmanın yapıldığı tarihlerde yaptığı açıklamada, meblağın 30 milyon sterlinden daha az olduğunu öne sürmüştü.

Sponsorluğu eleştirenler, paranın ülke halkının çektiği yoksulluk için kullanılması gerektiğini söylemişti. Örneğin Birleşik Krallık'ta parlamenter Andrew Bridgen, milyonlarca Ruandalının günde 1 sterlinden (yaklaşık 12 TL) az kazandığını kaydedip, anlaşmanın yanlış olduğunu söylemişti.

Ruanda ise anlaşmanın 2023'e kadar uzatıldığını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, Sky News, CNN International, NTV Spor

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU